Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «3 ΗΜΕΡΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ»

«3 ΗΜΕΡΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ»

Ice age_Αφίσα (1)

Από :Γιώργος Γκόντζος

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών, Κωνσταντίνος Γκόγκος,  στο πλαίσιο της Πράξης με διακριτικό τίτλο “ICE AGE”, η οποία χρηματοδοτείται από Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013

σας προσκαλεί να συμμετέχετε

στο τριήμερο εκδηλώσεων (26-28 Νοεμβρίου 2015) με θέμα την προβολή και ανάδειξη του Σπηλαίου Περάματος Ιωαννίνων που θα λάβει χώρα  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Υποδοχής επισκεπτών «ΑΝΝΑ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εκπαιδευτικές Δράσεις

Πέμπτη 26/11/2015

9.30 π.μ. – 1.30 μ.μ. Επίσκεψη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής στο Σπήλαιο Περάματος και στο Κέντρο Ενημέρωσης και Υποδοχής επισκεπτών «ΑΝΝΑ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ»

Παρασκευή 27/11/2015

9.30 π.μ. – 1.30 μ.μ. Επίσκεψη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος στο Σπήλαιο Περάματος και στο Κέντρο Ενημέρωσης και Υποδοχής επισκεπτών «ΑΝΝΑ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ»

Δράσεις Ανταλλαγής και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας

Παρασκευή 27/11/2015 Κέντρο Ενημέρωσης και Υποδοχής επισκεπτών «ΑΝΝΑ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ»

5.00 μ.μ. – 6.30 μ.μ. Τεχνική Συνάντηση Ανταλλαγής και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας με θέμα την «ανάδειξη της φυσικής / πολιτιστικής κληρονομιάς ως παράγοντας ανάπτυξης του τουρισμού»

Εισαγωγικές Προσφωνήσεις:

  • Κωνσταντίνος Γκόγκος (Πρόεδρος Δ.Σ. Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών)
  • Νικόλαος Σαρακατσάνος (Πρόεδρος Δ.Σ. Σπηλαίου Περάματος)
  • Εκπρόσωπος Δήμου Ιωαννιτών
  • Εκπρόσωπος Περιφέρειας Ηπείρου

 

Εισηγητές:

Δημήτριος Δημητριάδης (Business Development Director της BRAINBOX Πληροφορική) – Τα social media στο place branding

Δρ. Kωνσταντίνος Μερδενισιάνος, (Ιατρός Καρδιολόγος – Επ. Καθηγ. Παλαιοανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών – Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας) –  θεμα: Οι Θεραπευτικές Ιδιότητες των Σπηλαίων

 

6.30 μ.μ. – 8.00 μ.μ. Τεχνική Συνάντηση Ανταλλαγής και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας με θέμα την «συμβολή της Επιστήμης και της Δημόσιας Διοίκησης στην ανάδειξη της Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

Εισηγητές:

Στρατηγός Δημήτριος Χατζηλιάδης (Γεωγράφος, Μέλος Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας) –  θέμα Η Σπηλαιογέννεση

Νικόλαος Καρτάλης (Σπήλαιο Αλιστράτης) – Η περίπτωση του Σπηλαίου Αλιστράτης

Αναπλ. Καθηγ. Κωνσταντίνος Αλμπανάκης (Διευθυντής του Τομέα Φυσικής και Περιβαλλοντικής Γεωγραφίας του Τμήματος Γεωολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) – θεμα Προοπτικές – προβλήματα των γεωτόπων της περιοχής Ιωαννίνων στην αναπτυξιακή διαδικασία της Χώρας.

 

Ερωτήσεις-Συζήτηση

 

 

20.00 μ.μ. – 22.00 μ.μ. Γεύμα Εργασίας

 

Επιστημονικές Δράσεις

Σάββατο 28/11/2015

12.00 – 2.00 μ.μ. Επιστημονική Ημερίδα με τη συμμετοχή Καθηγητών και Φοιτητών του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

2.00 μμ. – 4.00 μ.μ. Ξενάγηση στο Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων

 

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ICE AGE

Η ιδέα του ICE AGE έχει γεννηθεί ως αποτέλεσμα της επιτυχούς ολοκλήρωσης δύο προηγούμενων προγράμματος INTERREG και έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιήσει μία βασική κατεύθυνση: τη διασύνδεση / από κοινού προώθηση των σπηλαίων σε μια συγκεκριμένη χρονική εποχή (παγετώνων) στις συγκεκριμένες περιοχές παρέμβασης.

Το Έργο αναγνωρίζει ότι τα Σπήλαια μπορεί να γίνουν σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα λόγω της φυσικής ομορφιάς τους και της ιστορικής, γεωλογικής και πολιτιστικής αξίας τους.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το ICE AGE έχει στόχο να αποκαλύψει περαιτέρω και να αναδείξει την πολυδιάστατη ταυτότητα των σπηλαίων του Περάματος (συμπεριλαμβανομένης της ζώνης της λίμνης των Ιωαννίνων), Zinzulusa και Poesia Piccola,  των δεδομένου ότι ήταν οι ιταλικοί Δήμοι Meledugno και Castro, που έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και δέσμευση για την ιδέα του Έργου.

Εταίροι του Έργου:

  • Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών
  • Σπήλαιο Περάματος
  • Δήμος Ιωαννιτών
  • Δήμος Melendugno
  • Δήμος Castro

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments