Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Εγκαίνια της Αστερούπολης

Εγκαίνια της Αστερούπολης

MAN_1908MAN_1943MAN_1995 Από:Γιώργος Γκόντζος

Η  Αστερούπολη Ιωαννίνων άνοιξε και επίσημα τις πύλες της και ξεδίπλωσε τα μυστικά της με μια μαγική, λαμπερή, φαντασμαγορική και  απόλυτα εναρμονισμένη με το πνεύμα των Χριστουγέννων τελετή έναρξης, το απόγευμα της Κυριακής 29 Νοεμβρίου.

Από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ σε μια μοναδική εκδήλωση αποτυπώθηκε όλο το χριστουγεννιάτικο πνεύμα της χαράς, του χαμόγελου των παιδιών, της λάμψης και της μαγείας.

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τους επισκέπτες να μη χορταίνουν τον όμορφα διακοσμημένο χώρο, να φωτογραφίζονται και να περνούν ξένοιαστες στιγμές μέσα στο χώρο της Αστερούπολης.

Όλοι οι ήρωες του παραμυθιού, ο Αη Βασίλης, τα ξωτικά, οι Μάγοι και η Νεράιδα υποδέχτηκαν τους χιλιάδες επισκέπτες στα θεαματικά εγκαίνια της Αστερούπολης, που διοργανώνει και φέτος η κ. Αγνή Σβάιερ με την αρωγή της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων.

Wall mapping, πυροτεχνήματα σπάνιας ομορφιάς και απαράμιλλης καλαισθησίας, κινηματογραφικές εικόνες από to μεγάλο Καράβι των πειρατών της λίμνης, οι fortissimo με το μαγικό ήχο των βιολιών τους, ζογκλέρ και φωτιζόμενοι ξυλοπόδαροι με τις σπάνιες εμπνεύσεις τους αλλά και η μουσικοχορευτική παράσταση «Frozen» που ακολούθησε συνέθεσαν ένα μοναδικό υπερθέαμα κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής και ευρωπαϊκών διαστάσεων τελετής έναρξης της Αστερούπολης.

Μικροί και μεγάλοι, ντόπιοι και επισκέπτες, περιηγήθηκαν στην Αστερούπολη, διασκέδασαν με τις φιγούρες, επισκέφθηκαν το Μανιταρένιο εργαστήρι του Αη Βασίλη με τους στρουμφοτεχνίτες, το Διεθνές σπίτι του, το Νεραϊδόσπιτο με την άμαξα και τα άλογα, το μεγάλο Καράβι των πειρατών της λίμνης  και ζωγράφισαν, δημιούργησαν και απόλαυσαν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές σε μια άκρως γιορτινή και λαμπερή ατμόσφαιρα.

Το εορταστικό διήμερο άνοιξε το Σάββατο (28/11) με τη χριστουγεννιάτικη παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων από τους ήρωες της Αστερούπολης.

Ακροβάτες, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρο, θεατρικά σχήματα και επαγγελματίες της πόλης των Ιωαννίνων έδωσαν μια μοναδική παράσταση ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.
Το ταξίδι στο παραμύθι συνεχίζεται καθημερινά από 10 π.μ. έως 10 μ.μ. μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2016 σ’ έναν καθ’ όλα οργανωμένο χώρο, στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων. Γιατί στην Αστερούπολη βρέχει μόνο αστέρια

Δείτε Επίσης

Λ.Μενδώνη- Η Έκθεση της UNESCO  επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών και των επιστημονικών  και των πολιτικών.Ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ανήκει στο δημόσιο

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Τις  αντιλήψεις της για την πολιτική  με την οποία  λειτουργεί το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments