Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Στο Υπουργείο Υποδομών παραδόθηκαν μελέτες και εγκρίσεις για το θέμα της Οριοθέτησης του Αράχθου

Στο Υπουργείο Υποδομών παραδόθηκαν μελέτες και εγκρίσεις για το θέμα της Οριοθέτησης του Αράχθου

YPHRESIA D7Από:Γιώργος Γκόντζος

Σειρά πολύ σημαντικών επαφών για κρίσιμα θέματα της Άρτας είχε στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου είχε συνάντηση με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Μαστρογιάννη. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η επερχόμενη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων στην περιοχή της Άρτας. Ο κ. Τσιρογιάννης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών, λόγω της μεγάλης έκτασης και των αυξημένων απαιτήσεων σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού και τον πεπαλαιωμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Μετέφερε στον κ. Μαστρογιάννη την ανάγκη ίδρυσης Τμήματος Άμεσης Δράσης στο Αστυνομικό Τμήμα Άρτας, για την ενίσχυση της αστυνόμευσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και για άλλους Μητροπολιτικούς Δήμους της Ελλάδας. Επίσης πρότεινε την δημιουργία ενός τουλάχιστον Αστυνομικού Τμήματος σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο της περιοχής μας, με στόχο την παροχή αστυνομικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Εν προκειμένω ο Δήμαρχος πρότεινε τη δημιουργία επιπλέον αστυνομικού τμήματος στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, έτσι ώστε οι Δήμοι Αρταίων και Νικολάου Σκουφά να έχουν το δικό τους ξεχωριστό Αστυνομικό Τμήμα.

Ο Δήμαρχος Αρταίων συναντήθηκε, επίσης, με το Διευθυντή της Υπηρεσίας Δ7 του Υπουργείου Υποδομών κ. Κοτσώνη, όπου και παρέδωσε παλαιότερες μελέτες και εγκρίσεις που αφορούν το θέμα της Οριοθέτησης της Κοίτης του Ποταμού Αράχθου. Έτσι, πλέον, η συγκεκριμένη αρμόδια Διεύθυνση, μετά και την πρόσκληση που θα βγει στον «αέρα» από το νέο ΕΣΠΑ για τις μελέτες αξίας 5 εκ. ευρώ, θα μπορεί να τις δημοπρατήσει στους πρώτους μήνες του νέου έτους. «Με αυτό τον τρόπο ‘’μπαίνει το νερό στο αυλάκι’’ και ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την διευθέτηση του πιο σημαντικού θέματος που απασχολεί την Άρτα τις τελευταίες δεκαετίες» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Τσιρογιάννης συζήτησε το θέμα της πρόσληψης των νέων 8μηνων συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμό από ανταποδοτικούς πόρους. Ο Δήμος Αρταίων ζητά την άμεση επιχορήγησή του με το ποσό των 180.000 ευρώ για την κάλυψη της μισθοδοτικής δαπάνης των παλιών 8μηνων συμβάσεων που αυτοδικαίως ανανεώθηκαν. Για αυτό το θέμα συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή και είδε τον κ. Σπηλιωτόπουλο, αρμόδιο Διευθυντή του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Βερναρδάκη. Παράλληλα, συναντήθηκε για το παραπάνω θέμα και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Πουλάκη.

Τέλος, στο Υπουργείο Πολιτισμού συζήτησε την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ Άρτας, την χρηματοδότηση για την συντήρηση των πολιτιστικών μνημείων της πόλης, ενώ ζήτησε την ενίσχυση με προσωπικό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Άρτας (αρχαιολόγοι, φύλακες κτλ), έτσι ώστε να μπορούν να είναι ανοιχτά και επισκέψιμα τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι όλο το χρόνο.

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments