Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πρώτο βήμα για την χωροθέτηση υδατοδρομίου

Πρώτο βήμα για την χωροθέτηση υδατοδρομίου

Πρώτο βήμα για την χωροθέτηση υδατοδρομίου στα Γιάννενα αποτέλεσε η ευρεία σύσκεψη που έγινε το Σάββατο στο Δημαρχείο.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes –Ελληνικά Υδατοδρόμια- Νικόλας Χαραλάμπους, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος  και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης, Παναγιώτης Τζάνος και Στάθης Σιούτης ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Φίλιππας Φίλιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νήσου Άρης Λιούμπος, η βουλευτής Μαρία Κεφάλα, ενώ εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Ζωγράφος.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκε το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των υδατοδρομίων και οι αλλαγές που προωθούν τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να διευκολύνουν και να επιταχύνουν την διαδικασία με σκοπό το 2020 να έχει αναπτυχθεί ένα πλήρες δίκτυο στη χώρα.

«Βούληση του Δήμου είναι να ξεκινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται καθώς θεωρούμε ότι η λειτουργία υδατοδρομίου αποτελεί παρέμβαση ζωτικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Έτσι παράλληλα με τις νομοθετικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση ο δήμος θα προχωρήσει στις ενέργειες που πρέπει ώστε να γίνει η χωροθέτηση του υδατοδρομίου, να επιλεγεί δηλαδή ο χώρος που μπορεί να εξυπηρετήσει μία τέτοια δραστηριότητα.

Ο Πρόεδρος της εταιρίας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Νικόλας Χαραλάμπους τόνισε το υψηλό και έντονο ενδιαφέρον για τα Γιάννενα και την λίμνη αφού αποτελούν κόμβο και υπογράμμισε ότι αυτό που εξετάζεται είναι η ίδρυση και λειτουργία κεντρικού κι όχι περιφερειακού υδατοδρομίου, κάτι που θα επιτρέπει την διασύνδεση της πόλης με το εξωτερικό.

«Προσδιορίσαμε την διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα για την χωροθέτηση του υδατοδρομίου στη λίμνη. Η διαδικασία θα είναι σύμφωνη με το νομικό πλαίσιο και ελπίζουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα να την έχουμε ολοκληρώσει. Εκτιμούμε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε την χαρά να ανακοινώσουμε το υδατοδρόμιο των Ιωαννίνων. Η λίμνη αποτελεί έναν κόμβο που δίνει την δυνατότητα να υπάρξουν πτήσεις προς το εξωτερικό. Θέλουμε να συνδυάσουμε την λειτουργία των υδατοδρομίων με τα αεροδρόμια και τα λιμάνια ώστε να υπάρχει ένα πλήρες δίκτυο», υπογράμμισε στις δηλώσεις του.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σπύρος Σουρέλης τόνισε ότι για τον επιχειρηματικό κλάδο του τουρισμού η λειτουργία υδατοδρομίου αποτελεί κομβικής σημασίας θέμα. «Η λειτουργία υδατοδρομίου θα φέρει κόσμο υψηλού εισοδήματος. Θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τις υπόλοιπες μεταφορικές υποδομές. Ευελπιστούμε στην αδειοδότηση και ελπίζουμε πολύ σύντομα να έχουμε την πρώτη πτήση», κατέληξε.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments