Παρασκευή , 17 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Α.Πανίδη-Ανοικτή πρόσκληση για ενημέρωση για τον καρκίνο ,αύριο Παρασκευή ,στις δράσεις της 1ης Τ.ΟΜ.Υ =’Εκδοση και παραπεμπτικών προληπτικών εξετάσεων .

Α.Πανίδη-Ανοικτή πρόσκληση για ενημέρωση για τον καρκίνο ,αύριο Παρασκευή ,στις δράσεις της 1ης Τ.ΟΜ.Υ =’Εκδοση και παραπεμπτικών προληπτικών εξετάσεων .

 

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—–Τις  δράσεις ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο ,της 1ης Τ.ΟΜ.Υ. Κέντρου Ιωαννίνων, αύριο Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου(κάθε 4 Φεβρουαρίου),ανέδειξε η Συντονίστρια  της Δομής Αλίκη Πανίδη,σε συνέντευξή της στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος),στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

(Ηχητικό ΕΔΩ)

Από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ η Δομή με ολόκληρο το προσωπικό της θα είναι  στην διάθεση των πολιτών προκειμένου να ενημερωθούν για τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, τους τρόπους αποφυγής στην έκθεση αλλά και τους τρόπους πρόληψης του καρκίνου.

Όπως ανέφερε η Αλίκη Πανίδη ,στην Δομή για όσους πολίτες επιθυμούν, εγγεγραμμένους ή μη, οι ιατροί  θα  εκδίδουν παραπεμπτικά προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο, οι οποίες συστήνονται σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό τους.

Η Συντονίστρια  της Δομής ,απαντώντας σε σχετική ερώτηση , τόνισε ότι από την έναρξη  λειτουργίας της Δομής πριν από πέντε(5) χρόνια έως σήμερα ,παρά τις αρχικές επιφυλάξεις ,έχει αυξηθεί ο αριθμός  των ατόμων που αντιλαμβάνονται την αξία της πρόληψης ,και την σημασία των συγκεκριμένων  προληπτικών εξετάσεων.

,Ο καρκίνος είναι μία χρόνια και συχνά ιάσιμη νόσος ιδιαίτερα εάν διαγνωσθεί έγκαιρα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εκτιμάται ότι ένα ποσοστό άνω του 30% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί ενώ εάν διαγνωστούν έγκαιρα θεραπεύονται σε ποσοστό άνω του 40%.

Η διεύθυνση της Δομής :Φιλικής Εταιρείας 15  και το τηλέφωνο : 2651032479

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...