Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Άκυρη η απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΚΤΕΛ Πρέβεζας – Οδηγών Φορτηγών

Άκυρη η απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΚΤΕΛ Πρέβεζας – Οδηγών Φορτηγών

Ύστερα από το «πόρισμα – καταπέλτη» του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την απόλυση του Γιώργου Σιαφάκα, η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας» ζητά την άμεση επιστροφή στη θέση του:

«Βάσει του ν. 1264/82, το πόρισμα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Πρέβεζας θεωρεί την καταγγελία της σύμβασης του συναδέλφου μας από τη διοίκηση του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού ΠΕ μετόχων του ΚΤΕΛ, άκυρη  και ως μη γενόμενη.  Άποψη  του επιθεωρητή εργασιακών σχέσεων είναι ότι το ζήτημα πρέπει «να αντιμετωπιστεί με αυτό  το νομοθετικό και νομολογιακό πλαίσιο στα πολιτικά δικαστήρια».

Η απόλυση έχει απαντηθεί με μαζικούς όρους από όλα τα συνδικάτα της πόλης, με κεντρικό αίτημα την ανάκλησή της αλλά και την ανατροπή της πολιτικής της εργοδοτικής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς. Το  πόρισμα αυτό αποτελεί μια πρώτη νίκη στον αγώνα για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη τελική δικαίωση.

Κανένας εργαζόμενος και καμία εργαζόμενη δεν είναι μόνοι τους, έχουν αποκούμπι τα συνδικάτα και τα σωματεία τους, σε αυτά να κοιτάξουν να στηριχθούν ώστε να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Είμαστε δίπλα στο συνάδελφό μας, πρόεδρο του σωματείου, αντιπρόσωπο στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, εκλεγμένο μέλος στη Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας με τη παράταξη «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας» και μέλος της «Συνέλευσης Συντονισμού Εργαζομένων – Ανέργων Πρέβεζας».

Παλεύουμε με ενότητα και αποφασιστικότητα ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!»

Δείτε Επίσης

Ο.Βλαχονικολός-Όταν σωπαίνουμε μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το τέρας του αυταρχισμού

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τις στιγμές της επίθεσης εναντίον του εντός του Πανεπιστημίου,τις απόψεις του για αρνητικά ...