Πέμπτη , 16 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας για τις χθεσινές κινητοποιήσεις σε όλη τη περιοχή

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας για τις χθεσινές κινητοποιήσεις σε όλη τη περιοχή

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας εξέδωσε την ακόλουθη ανκοίνωση για τις χθεσινές κινητοποιήσεις με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοέμβρη:

«Ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία συνεχίζεται.

Οι χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, έσπασαν μαχητικά στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Γιάννενα, στην Άρτα, στη Πρέβεζα, στην Ηγουμενίτσα, στη Κέρκυρα και στη Λευκάδα .  

Η οργάνωσή μας χαιρετίζει όλους τους διαδηλωτές που βρέθηκαν στην πλατείες και στους δρόμους των πόλεων και έδωσαν ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική καταστολή, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα. 

Η επιστράτευση από την κυβέρνηση εκατοντάδων αστυνομικών κατά των διαδηλωτών  σε όλες  τις πόλεις. Η ιδιαίτερη σπουδή της αστυνομίας σε Γιάννενα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα δείχνει το μίσος των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους και της κυβέρνησης στο εξεγερτικό πνεύμα του Πολυτεχνείου.

 Τα όσα έγιναν ειδικά στις τρεις αυτές πόλεις  είναι σε άμεση σύνδεση με τα όσα έγιναν σε όλες σχεδόν τις πόλεις της χώρας με τις επιθέσεις διάλυσης όλων των συγκεντρώσεων, τις δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, καθώς και τους τραμπουκισμούς σε βάρος του ΚΚΕ ,  της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής  αριστεράς.

Όλα αυτά καταδεικνύουν το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Φανερώνουν ωστόσο ταυτόχρονα την χρεωκοπία της, τον πανικό της για την αποτυχία της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, το φόβο μπροστά στην έκρηξη της λαϊκής οργής, που δε θα αργήσει.

Η αποθράσυνση της κυβερνητικής και της κρατικής μηχανής διευκολύνεται εξαιρετικά, από τη θλιβερή στάση ακόλουθου που τηρεί το ΚΙΝΑΛ και από την πλήρη υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει στη σημείο να εκλιπαρεί συγκυβέρνηση με τη ΝΔ!

Απαιτούμε

  • να σταματήσει η ποινική δίωξη των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • την άμεση διαγραφή των αυθαίρετων και εξοντωτικών προστίμων που έχουν επιβληθεί σε νεολαίους, εργαζόμενους και συνδικαλιστές.

   Καλούμε τα περιφερειακά συμβούλια της Ηπείρου , των Ιονίων νήσων, δημοτικά συμβούλια και όλα τα συνδικάτα της περιοχής να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την αστυνομοκρατία και το όργιο καταστολής.

Τώρα είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός. Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή  στην απεργία στις 26 Νοέμβρη για ενίσχυση των νοσοκομείων  της περιοχής, της δημόσιας υγείας και ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα Βρούτση.»

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...