Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Για «αλαλούμ» με τα self-test κάνουν λόγο οι Τομεακές Οργανώσεις Ιωαννίνων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Για «αλαλούμ» με τα self-test κάνουν λόγο οι Τομεακές Οργανώσεις Ιωαννίνων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

ΟΙ ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ – ΚΝΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ SELF-TEST ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ:

«Στο ίδιο έργο θεατές …

Λίγες μόνες μέρες μετρά το άνοιγμα των Λυκείων στα Γιάννενα και ήδη καταγράφουμε τα πρώτα κλειστά τμήματα. Μετά το 6ο ΕΠΑΛ στην αρχή της βδομάδας, στον κατάλογο έρχεται να προστεθεί το 3ο ΕΠΑΛ κι ακολουθούν κι άλλα. Η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία αποδεικνύει περίτρανα την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο πετά το «μπαλάκι» της ατομικής ευθύνης στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στους μαθητές.

Μέσα σε όλα αυτά, εντείνεται μέρα με τη μέρα το «αλαλούμ» με τα self-test. Μια διαδικασία, που οι μαθητές και οι γονείς τους είναι υπεύθυνοι να κάνουν, να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, να εκτυπώσουν τη δήλωση (εφόσον έχουν εκτυπωτή) και να καταθέσουν τα αποτελέσματα στο σχολείο.

Το πώς λειτουργεί αυτό το εγχείρημα το βλέπουμε καθημερινά στην πράξη. Γονείς και μαθητές να τρέχουν κάθε δυο μέρες από φαρμακείο σε φαρμακείο να διασφαλίσουν τεστ, προβληματισμός για το αν γίνονται σωστά, αμφιβολία για το κατά πόσο τα αποτελέσματα που δηλώνονται είναι τα πραγματικά…

Γίνεται ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση, όχι μόνο τζογάρουν την υγεία μαθητών – εκπαιδευτικών – γονέων, αλλά στήνουν ένα ακόμη επικίνδυνο σόου για τις επικοινωνιακές τους ανάγκες. Συνεχίζουν να γυρνούν την πλάτη σε ουσιαστικά ζητήματα, όπως η ανάγκη να γίνονται συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε επίπεδο σχολικής μονάδας από νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να διασφαλίζεται η εγκυρότητα της ιατρικής πράξης και να διερευνάται η διασπορά του ιού σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Αρνούνται την άμεση υλοποίηση ενός οργανωμένου και επαρκούς σχεδιασμού για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και την υιοθέτηση του συνόλου των αιτημάτων, που καταθέτουν το εκπαιδευτικό, μαθητικό και γονεϊκό κίνημα ένα χρόνο τώρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή.

Αντί η κυβέρνηση να δώσει τα απαραίτητα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ασφαλή επανέναρξη των σχολείων, για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρότατα μορφωτικά κενά, οι πραγματικές παιδαγωγικές και ψυχικές ανάγκες των μαθητών, το μόνο για το οποίο προβληματίζεται είναι πώς να μοιράσει τα δις του ταμείου ανάκαμψης στους εφοπλιστές και στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Να σταματήσει επιτέλους η λειτουργία των σχολείων με το σύστημα «ακορντεόν». Να σταματήσει το τζογάρισμα της ζωής εκπαιδευτικών – μαθητών – γονέων.

Απαιτούμε:

  • Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό.
  • Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη.
  • Άμεσα μέτρα ενίσχυσης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...