Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Άμεση η ανταπόκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ στο αίτημα του Ν.Τ. Ιωαννίνων για στήριξη των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που διώκονται

Άμεση η ανταπόκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ στο αίτημα του Ν.Τ. Ιωαννίνων για στήριξη των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που διώκονται

Με αφορμή τις πρόσφατες αγωγές κατά Διευθυντών Δημοτικών και Γυμνασίων στα Γιάννενα, επειδή δεν επέτρεψαν την είσοδο μαθητών στα σχολεία χωρίς self-test, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της σχετική ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων, θεωρεί αδιανόητη και απαράδεκτη την ενέργεια κατάθεσης αγωγών εκ μέρους γονέων μαθητών σε βάρος Διευθυντών και Υποδιευθυντών (Δημοτικού και Γυμνασίου) στα Γιάννενα, επειδή εφάρμοσαν τον νόμο και δεν επέτρεψαν την είσοδο μαθητών στον σχολικό χώρο, χωρίς self-test.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η Υπουργός Παιδείας δεν φρόντισαν να θωρακίσουν νομικά τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς (να θεσπίσουν π.χ. το ακαταδίωκτο, όπως έκαναν σε τόσες άλλες περιπτώσεις), οι οποίοι τώρα σύρονται στα δικαστήρια επειδή επιτέλεσαν το καθήκον τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Υπουργό Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες της και να παράσχει, άμεσα, αφενός μεν νομική στήριξη στους συναδέλφους, κάτι που προβλέπει ο Ν. 4795/21 για τους δημόσιους λειτουργούς, σε περίπτωση έγερσης αγωγής (στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους) από τρίτους, αφετέρου δε να κάνει παρέμβαση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Τέλος, δηλώνουμε πως είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας και θα τους στηρίξουμε, με κάθε τρόπο, στην πρωτοφανή περιπέτεια που υφίστανται.»

Εκτός της ανακοίνωσης που εκδόθηκε, υπήρξε και επικοινωνία του Προεδρεύοντος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρη Μπράτη, με την Διευθύντρια του Γραφείου της κ. Υπουργού, από την οποία ζητήθηκε ραντεβού, το οποίο και θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Παιδεία στη Βουλή.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...