Παρασκευή , 20 Μαΐου 2022
Αρχική / Επικαιρότητα / Ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων της Λ.Νιάρχου, για τις χθεσινές δηλώσεις του Αλ. Καχριμάνη

Ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων της Λ.Νιάρχου, για τις χθεσινές δηλώσεις του Αλ. Καχριμάνη

“Πλήρης δικαίωση σήμερα από τον κ. Καχριμάνη των θέσεων των παρόδιων ιδιοκτητών που διαμαρτύρονται για τον αχρείαστο, πολυδάπανο και περιβαλλοντικά επιζήμιο ανισόπεδο κόμβο.

Συγκεκριμένα ο κ. Καχριμάνης  δήλωσε σήμερα ότι  «στη συγκεκριμένη περιοχή      κυκλοφορούν καθημερινά περί τους 20.000 πολίτες». 

Όντως οι μετακινήσεις (και όχι οι πολίτες όπως ανακριβώς αναφέρει) είναι     περί τις 20 χιλιάδες,  λιγότερες ναι, περισσότερες όχι.   Και εξ΄ αυτών πολύ μεγάλο μέρος  δεν πραγματοποιείται μέσω της  Νιάρχου αλλά από την Περιφερειακή, με αποτέλεσμα οι κινήσεις αυτές για πρόσβαση και  απομάκρυνση προς και από το Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο να δυσχεραίνονται τα μέγιστα με τον ανισόπεδο.

Οι μετακινήσεις αυτές – των 20 χιλ.- είναι σαφές ότι δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση, κάτι που μπορεί να βεβαιώσει οποιοσδήποτε  συγκοινωνιολόγος, τον ανισόπεδο κόμβο ο οποίος για να είναι αναγκαίος θα πρέπει να καταγράφονται 3-4πλάσιες μετακινήσεις από τις σημερινές, πράγμα και μελλοντικά αδύνατον.

Τούτων δοθέντων ο κ. Καχριμάνης θα πρέπει να αναθεωρήσει την αρνητική του στάση και να αντιληφθεί το αχρείαστο του κόμβου, ώστε, ούτε να τεθεί εν αμφιβόλω η ομαλή συνέχιση των εργασιών, ούτε όμως και να καταστεί αναγκαία η κατεδάφισή του μετά από 3-4 χρόνια.

 

Σχετικά με τις αναφορές του κ. Καχριμάνη στην απόφαση του ΣτΕ αλλά και τις πράξεις της Διοίκησης σημειώνουμε, για μια ακόμα φορά, ότι το ΣτΕ έκρινε  όσα ζητήθηκαν με την αίτηση ακύρωσης των απαλλοτριώσεων, και δεν αφορούν πιθανές πράξεις ή παραλείψεις της Διοίκησης, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ που εμπλέκονται στην οδό Νιάρχου και για τις οποίες θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

 

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Καχριμάνης θα πρέπει να εξηγήσει πειστικά, στους πολίτες Ιωαννίνων και Ηπείρου τουλάχιστον (αλλά και σε όλους τους επισκέπτες), για ποιο λόγο για την σύνδεση με την Εγνατία επιλέγει, κατά παγκόσμια πρώτη, ισόπεδο κυκλικό κόμβο και στην Νιάρχου ανισόπεδο, όταν οι μετακινήσεις της Εγνατίας είναι πολλαπλάσιες εκείνων της Νιάρχου. “

Δείτε Επίσης

Μ. Τσάκας: Από τη Δυτική Ελλάδα ξεκινάει, για πρώτη φορά στη χώρα, η τροφοδοσία πόλεων με τη σύγχρονη τεχνολογία του LNG

Την έναρξη των μεγάλων έργων υποδομών διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κήρυξαν ο Διευθύνων Σύμβουλος ...