Δευτέρα , 13 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Αναβάθμιση της Νεογνολογικής Κλινικής, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Αναβάθμιση της Νεογνολογικής Κλινικής, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Ανακοινώθηκαν οι φορείς παροχής δημόσιας υγείας και οι μονάδες που έχουν προεπιλεγεί προς υποστήριξη, στο πλαίσιο του τέταρτου κύκλου του προγράμματος «Συμπράττουμε για την Υγεία» για το έτος 2022.

Το Πρόγραμμα είναι μία κοινή πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ. Αφορά στη χρηματοδότηση έργων μικρής και μεσαίας κλίμακας, με σκοπό την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και την ενίσχυση των υπηρεσιών των φορέων παροχής υγείας στην Ελλάδα μέσω της προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και της αναβάθμισης των υποδομών τους.

Σε συνέχεια του τρίτου κύκλου του Προγράμματος και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες των φορέων παροχής υγειονομικής φροντίδας σε παιδιά και νεογνά, ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος δίνει έμφαση στην υποστήριξη μονάδων/τμημάτων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας ζωτικής σημασίας για την περίθαλψη παιδιών και νεογνών. Συγκεκριμένα θα υποστηριχθούν:

– Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»: Ανακαίνιση χώρων και προμήθεια εξοπλισμού με σκοπό την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

– Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με σκοπό την αναβάθμιση της Νεογνολογικής Κλινικής.

– Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας: Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με σκοπό την αναβάθμιση της Μονάδας Πρόωρων Νεογνών της Παιδιατρικής Κλινικής.

– Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Ανακαίνιση χώρων και προμήθεια εξοπλισμού με σκοπό την αναβάθμιση της Παιδοχειρουργικής Πτέρυγας.

– Γενικό Νοσοκομείο «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ» Ηρακλείου Κρήτης: Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με σκοπό την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

– Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας: Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με σκοπό την αναβάθμιση της Παιδιατρικής Κλινικής.

– Κέντρο Υγείας Μαντουδίου Ευβοίας: Ανακαίνιση χώρων και προμήθεια εξοπλισμού με σκοπό την αναβάθμιση του Τμήματος Παιδικών Επειγόντων Περιστατικών.

Το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθεί ο ακριβής αριθμός των προσφερόμενων ειδών, θα προσδιοριστούν οι προδιαγραφές του προς δωρεά εξοπλισμού και θα αποσαφηνισθούν οι διαδικασίες και οι απαιτούμενες περαιτέρω ενέργειες σε συνεργασία με τους ανωτέρω αναφερόμενους φορείς. Εκκρεμεί η κατάρτιση των συμβάσεων και η αποδοχή των δωρεών από τα αρμόδια όργανα των εκάστοτε δομών υγείας.

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...