Παρασκευή , 10 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Για «νεοφιλελεύθερες εμμονές» στον τομέα της υγείας κατηγορεί τη ΝΔ η ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νοσοκομείων Ιωαννίνων

Για «νεοφιλελεύθερες εμμονές» στον τομέα της υγείας κατηγορεί τη ΝΔ η ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νοσοκομείων Ιωαννίνων

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νοσοκομείων Ιωαννίνων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και στον χώρο της υγείας γενικότερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Εδώ παρατίθεται το πλήρες κείμενο:

«Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ, Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ…

Η επίσκεψη στα Γιάννενα του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κοτσιώπουλου, και οι συσκέψεις με Διοικητές νοσοκομείων και άλλους τοπικούς παράγοντες για μια ακόμα φορά άφησαν εκτός κάδρου όλες τις  αιτίες των προβλημάτων που προκαλεί ο κορωνοϊός, μη συνεισφέροντας κάτι το ουσιαστικό στη λύση του προβλήματος. Και πώς να συνεισφέρουν, όταν βλέπουν ότι το σύστημα δεν πιέζεται, αλλά δεν βλέπουν ότι το ΠΓΝΙ κινδυνεύει να γίνει νοσοκομείο μιας νόσου, για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία, ενώ το Νοσοκομείο Γ. Χατζηκώστα «καμίας νόσου», μετά τα πολλαπλά και συνεχή κρούσματα σε υγειονομικό προσωπικό, διάσπαρτο σε πολλές κλινικές. Ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε ότι «ο επιχειρησιακός σχεδιασμός είναι άρτιος και αλλαγή ή αναθεώρηση στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των νοσοκομείων δεν προβλέπεται», αλλά δεν αναρωτήθηκε πώς θα αντιμετωπισθούν οι πάσχοντες από άλλες νόσους, πώς θα προφυλαχθούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, πώς θα επιστρέψουν οι φοιτητές ιατρικής στις κλινικές για την πρακτική τους άσκηση και εκπαίδευση.

Το σχέδιο λοιπόν πρέπει να αλλάξει. Για να μπορούν τα νοσοκομεία μας να λειτουργούν πλήρως και με ασφάλεια, προσφέροντας ποιοτικές δωρεάν υπηρεσίες σε όλους, χρειάζονται:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις. Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, που καλύπτουν κενές οργανικές θέσεις.
  • Πλήρη λειτουργία των  χειρουργείων και των τακτικών εξωτερικών ιατρείων.
  • Επιτάχυνση του εμβολιαστικού έργου.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξή του στον κεντρικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των επαφών αυτών στις μονάδες Υγείας και στους εργασιακούς χώρους.
  • Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα και στοχευμένα τεστ, σύμφωνα με την επιστημονικά οργανωμένη επιδημιολογική επιτήρηση.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας στο 7%.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.»

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...