Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ανοιχτή αιμοληψία στη μνήμη της Αφροδίτης Κατσαράκη

Ανοιχτή αιμοληψία στη μνήμη της Αφροδίτης Κατσαράκη

Οι εθελοντές, στις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, δεν μένουμε απαθείς θεατές. Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, δυναμώνουμε τη συλλογική μας δράση, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και προσπαθώντας να δώσουμε λύσεις σε καθημερινά σοβαρά ζητήματα.

Λόγω της πανδημίας δημιουργήθηκαν προβλήματα σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας (και φυσικά και της πόλης μας) με αποτέλεσμα την έλλειψη όλων των ομάδων αίματος.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, η Εθελοντική Ομάδα των «Paguristas» και ο Σύλλογος ασθενών με νεοπλασία «Είμαστε Μαζί» διοργανώνουν ανοιχτή αιμοληψία, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στη μνήμη της Αφροδίτης Κατσαράκη, που «έφυγε» πρόσφατα.

Στην Αιμοδοσία συμμετέχουν ο Μορφωτικός Σύλλογος Νεοχωρίου, το Δίκτυο Σχολείων «Ενεργώ ως πολίτης», το Δίκτυο Νέων Ηπείρου – Epirus Youth Network, η εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» και ο Χ.Ο.Ι. (Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων).

Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 7 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα Παλιά Σφαγεία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Η μετακίνηση για αιμοδοσία χρειάζεται βεβαίωση κίνησης Β1 (μετακίνηση για ιατρικούς λόγους) ή σχετικό μήνυμα με τον αριθμό 1 στο 13033.

Απευθύνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας να ευαισθητοποιηθούν και να αφιερώσουμε όλοι μαζί την ερχόμενη Κυριακή 10 λεπτά από τον χρόνο μας, προσφέροντας αίμα σε όσους το έχουν ανάγκη!

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...