Παρασκευή , 30 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / Σε ισχύ το ρυμοτομικό σχέδιο των Σεισμοπλήκτων Δήμου Ιωαννιτών

Σε ισχύ το ρυμοτομικό σχέδιο των Σεισμοπλήκτων Δήμου Ιωαννιτών

Μετά από αγώνα και προσπάθεια πολλών ετών έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και βρίσκεται σε ισχύ το ρυμοτομικό σχέδιο περιοχής Σεισμοπλήκτων Δήμου Ιωαννιτών, που είχε ακυρωθεί από το ΣΤΕ, καθώς και η πράξη εφαρμογής που είχε κυρωθεί με την αριθ.1/2001 πράξη, η οποία εγκρίθηκε με την 3769/16-2-2001 απόφαση Δημάρχου Δήμου Ιωαννιτών .

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν πλέον να εκδίδουν οικοδομικές άδειες, ενώ οι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι μπορούν να συντάσσουν συμβόλαια, λαμβάνοντας υπόψη ότι η περιοχή Σεισμοπλήκτων βρίσκεται εντός ρυμοτομικού σχεδίου με εγκεκριμένη πράξη εφαρμογής.

Για την ισχύ της ακυρωθείσας πράξης εφαρμογής συνέβαλε σημαντικά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.

Για την επανέγκριση του ακυρωθέντος σχεδίου συνέβαλαν καθοριστικά με την σύνταξη μελέτης αιτιολόγησης στις αιτιάσεις του ΣΤΕ οι υπάλληλοι του αρμόδιου τμήματος πολεοδομικών εφαρμογών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας.

Η Δημοτική Αρχή απευθύνει ευχαριστίες σε όλους για την συμβολή τους, ώστε να κλείσει μία σημαντική εκκρεμότητα για τους κατοίκους των Σεισμοπλήκτων.

Δείτε Επίσης

Η πόλη των Ιωαννίνων γίνεται επισήμως η δεύτερη στην Ελλάδα που εντάσσεται στο πρόγραμμα “Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά”

Με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και την παράδοση της επίσημης σφραγίδας της Υποψήφιας Πόλης Φιλικής ...