Σάββατο , 25 Νοεμβρίου 2023
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / Σε ισχύ το ρυμοτομικό σχέδιο των Σεισμοπλήκτων Δήμου Ιωαννιτών

Σε ισχύ το ρυμοτομικό σχέδιο των Σεισμοπλήκτων Δήμου Ιωαννιτών

Μετά από αγώνα και προσπάθεια πολλών ετών έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και βρίσκεται σε ισχύ το ρυμοτομικό σχέδιο περιοχής Σεισμοπλήκτων Δήμου Ιωαννιτών, που είχε ακυρωθεί από το ΣΤΕ, καθώς και η πράξη εφαρμογής που είχε κυρωθεί με την αριθ.1/2001 πράξη, η οποία εγκρίθηκε με την 3769/16-2-2001 απόφαση Δημάρχου Δήμου Ιωαννιτών .

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν πλέον να εκδίδουν οικοδομικές άδειες, ενώ οι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι μπορούν να συντάσσουν συμβόλαια, λαμβάνοντας υπόψη ότι η περιοχή Σεισμοπλήκτων βρίσκεται εντός ρυμοτομικού σχεδίου με εγκεκριμένη πράξη εφαρμογής.

Για την ισχύ της ακυρωθείσας πράξης εφαρμογής συνέβαλε σημαντικά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.

Για την επανέγκριση του ακυρωθέντος σχεδίου συνέβαλαν καθοριστικά με την σύνταξη μελέτης αιτιολόγησης στις αιτιάσεις του ΣΤΕ οι υπάλληλοι του αρμόδιου τμήματος πολεοδομικών εφαρμογών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας.

Η Δημοτική Αρχή απευθύνει ευχαριστίες σε όλους για την συμβολή τους, ώστε να κλείσει μία σημαντική εκκρεμότητα για τους κατοίκους των Σεισμοπλήκτων.

Δείτε Επίσης

Ι. ΑΪΒΑΤΙΔΗΣ-Προχωρά η δημοτική αρχή τα έργα που αφορούν την στέγαση του 1ου  Νηπιαγωγείου και του ΣΑΠ-Σκοπός η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Αναλυτική  παρουσίαση των πρωτοβουλιών και των έργων της δημοτικής αρχής , όσον  ...