Παρασκευή , 17 Ιουνίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Αντιδημοκρατική ολίσθηση καταλογίζει στον Δήμαρχο Ιωαννίνων η «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα»

Αντιδημοκρατική ολίσθηση καταλογίζει στον Δήμαρχο Ιωαννίνων η «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα»

Σε παρέμβασή του κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 02/12/2020, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ», κ. Χρήστος Πατσούρας, προέβη στην εξής δήλωση:

«Δεν ήταν μεγάλη η έκπληξή μας όταν ακούσαμε το δήμαρχο Ιωαννίνων να λέει στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ότι ουσιαστικά, καλώς η αστυνομία έστειλε στο νοσοκομείο φοιτητές, συνέλαβε κόσμο και έκανε παρακολουθήσεις και προσαγωγές συνδικαλιστών και διαδηλωτών στις 17 Νοέμβρη.

Ο κ. Ελισάφ ολισθαίνει αντιδημοκρατικά εδώ και χρόνια με αποκορύφωμα τη θητεία του ως δήμαρχος. Παρότι αρνείται κάθετα οποιαδήποτε κριτική, η πραγματικότητα τον κατατάσσει πλέον στους έχοντες αλλεργία με τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Η άρνηση της δημοτικής αρχής για ψήφισμα καταδίκης της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, δεν ήταν κάτι καινούργιο επίσης για τους κ.κ. Γκόντα και Μπαρτζώκα. Ο πρώτος προκάλεσε ειρωνικά χαμόγελα όταν είπε ότι θα ήθελε και αυτός να πάει στις εκδηλώσεις αλλά δεν το επέτρεπε ο νόμος και το ΣτΕ, τη στιγμή που στην παράταξή του έχει ακροδεξιούς, αρνητές των νεκρών της εξέγερσης. Ο δεύτερος έκανε και ατυχείς πολιτικές αναλύσεις περί ευαισθησίας της «άκρας αριστεράς».

Η δημοτική αρχή είναι ένας από τους πιο πιστούς συμμάχους της κυβέρνησης, σε όλα τα θέματα. Στηρίζει ξεκάθαρα και επιθετικά την πολιτική της, δικαιολογεί τις αποφάσεις της, πρωτοστατεί στην εφαρμογή τους. Δεν πείθει κανέναν πλέον περί «ακομμάτιστης» τοποθέτησης.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα, γίναμε θεατές της «τεράστιας μείωσης» των 15 λεπτών στα οικιακά δημοτικά τέλη. Ευπρόσδεκτη σίγουρα, καθότι τα τέλη στα Γιάννενα είναι πανάκριβα, με ελάχιστη ανταπόδοση στον πολίτη. Από την άλλη, η δημοτική αρχή αντί να χειροκροτεί, θα πρέπει να εξηγήσει πού είναι η περιβόητη μείωση των τελών της ΔΕΥΑΙ και πόσο θα κοστίσει η εκχώρηση τομέων της καθαριότητας και των απορριμμάτων στους πολίτες. Μπορεί φέτος να διασώθηκε τελευταία στιγμή από τα αδήλωτα τετραγωνικά, του χρόνου όμως «μαντεύουμε» ότι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών θα επικαλεστεί τις ευθύνες των προηγούμενων, όταν θα ανακοινώνει ακριβότερα τέλη.

Ουσιαστικά, η  πρόταση της Δημοτικής αρχής (παρατάξεις Ελισάφ – Γκόντα – Μπαρτζώκα) για τα ανταποδοτικά  τέλη (τέλη καθαριότητας και φωτισμού), η οποία στηρίχθηκε ουσιαστικά και από τις παρατάξεις Μπέγκα και Καλογιάννη, είναι κοινωνικά άδικη και αποτελεί μία συνέχεια των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου. Συνεχίζεται η ίδια λογική του δυσβάσταχτου κόστους ζωής για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τους άπορους, τους ΑμεΑ του Δήμου μας.

Επομένως, η καταψήφιση της συγκεκριμένης πρότασης ήταν μονόδρομος!

Όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2021 που ψηφίστηκε κι αυτό κατά  πλειοψηφία στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι μια συνέχεια των προηγούμενων τεχνικών προγραμμάτων που ουσιαστικά υλοποιείται ένα αρκετά μικρό ποσοστό των έργων αυτών μέσα στο έτος, κάτι που μαρτυρά την ουσιαστική έλλειψη ιεράρχησης βασικών αναγκαίων έργων που χρειάζεται ο Δήμος.

Η στοχευμένη προσπάθεια υλοποίησης ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων, παιδικών σταθμών, διαμόρφωσης ελεύθερων χώρων και πλατειών, αθλητικών υποδομών, έργων αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικών έργων, απουσιάζει σε ακόμη ένα τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Επομένως, παραμένει για ακόμη μια φορά το λεγόμενο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.»

Δείτε Επίσης

Διεθνές συνέδριο για τον πολιτισμικό πλούτο των Μικρασιατών

Σήμερα Παρασκευή, στις έξι το απόγευμα, ξεκινά το Διεθνές Συνέδριο που οργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών ...