Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ / ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Κατά των αποφάσεων της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης στράφηκε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

«Ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα ότι η αντιλαϊκή – αντεργατική προσαρμογή της λειτουργίας της κρατικής διοίκησης στις απαιτήσεις της κερδοφορίας του κεφαλαίου συνεχίζεται απρόσκοπτα και σε συνθήκες πανδημίας -παρά το γενικό απαγορευτικό που έχει επιβληθεί σε βάρος του λαού- στέλνουν από κοινού Κυβέρνηση, Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμοι του Νομού Ιωαννίνων.

Η πρεμούρα αυτή διαφάνηκε και στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής  Αξιολόγησης του άρθρου 21 του ν. 4316/2016. Ένα συλλογικό όργανο, του οποίου (στη δεδομένη συγκυρία, λόγω συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων υπαλλήλων – μελών του), η σύνθεση, η λειτουργία -άρα και οι αποφάσεις- στερούνται ακόμα της ελάχιστης απαιτούμενης νομιμότητας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συνομολογήθηκε, χωρίς φραστικές υπεκφυγές, ότι σε κάθε περίπτωση προέχει η υλοποίηση της πολιτικής απόφασης για «ολοκλήρωση», δηλαδή υλοποίηση, του «κύκλου της αξιολόγησης» των επιδόσεων των υπαλλήλων για τα έτη 2016, 2017 και 2018!

Ο «καημός» να κλείσει η αξιολόγηση ήταν τόσο απροκάλυπτος, ώστε ακόμα και οι ενστάσεις, που υποβλήθηκαν από υπαλλήλους, δεν συνοδεύονταν καν από εισηγήσεις.

Έτσι και αλλιώς, οι αποφάσεις σε τέτοιου είδους επιτροπές λαμβάνονται μονομερώς από υψηλόβαθμα στελέχη της τοπικής διοίκησης, αφού τα αιρετά μέλη δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Μπορούν, ωστόσο, να παρεμβαίνουν, ενημερώνοντας τους συναδέλφους για όσα συμβαίνουν και να οργανώνεται με καλύτερους όρους ο συλλογικός αγώνας τους.

Με τη στήριξη των ταξικών σωματείων τους, οι εργαζόμενοι έχουν καταστήσει σαφές πως τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες, σε αγαστή συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, αξιοποιούν τη διαδικασία της αξιολόγησης, όχι προς όφελος των δημοτών και του λαού, αλλά σε βάρος τους, με απώτερο σκοπό την παραπέρα διείσδυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στις υπηρεσίες και τη γρηγορότερη προσαρμογή των εργαζομένων σε κάθε αντιδραστική νομοθετική αλλαγή.

Καλούμε τους συναδέλφους να απορρίψουν τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται να γίνουν οι αξιολογήσεις και να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από αυτές τις διαδικασίες, που έχουν αποφασίσει τα σωματεία τους.

Ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι, θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τις αποφάσεις που παίρνονται και για τις πραγματικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από αυτές.»