Τρίτη , 30 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Αντίθετος στην ανάθεση αποκομιδής απορριμάτων από τον Δήμο Ιωαννιτών στην EnAct ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων

Αντίθετος στην ανάθεση αποκομιδής απορριμάτων από τον Δήμο Ιωαννιτών στην EnAct ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων

Για «φάμπρικα ιδιωτικοποιήσεων, με τον λαό να πληρώνει το μάρμαρο» κάνει λόγο σε σχετική ανακοίνωσή του αναφορικά με την ανάθεση αποκομιδής απορριμάτων από τον Δήμο Ιωαννιτών στην EnAct ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, τονίζοντας τα εξής:

«Με μια νέα ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων στην EnAct, για άλλους δύο μήνες και χωρίς καν τις τυπικές διαγωνιστικές διαδικασίες, προχωράει σήμερα, Δευτέρα 10/5, ο Δήμος Ιωαννιτών. Η νέα αυτή απ’ ευθείας διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση είναι η 5η κατά σειρά σύμβαση, με την ίδια φυσικά εταιρεία. Συγκεκριμένα:

Ο Δήμος Ιωαννιτών υπέγραψε την πρώτη σύμβαση με την ΕnAct στις 13-10-2020 για 2 μήνες και 1.000 τόνους μηνιαίως, με δαπάνη 127.224€. Η τιμή αυτή προέκυψε απ’ την Εκτελεστική Επιτροπή και όχι από μελέτη. Σε αυτή την τιμή, που όρισε η Δημοτική Αρχή από μόνη της, ήρθε να πανηγυρίσει το γεγονός ότι η εταιρεία της έδωσε και 5% έκπτωση.

Η λήξη της σύμβαση θα ήταν στις 13-12-2020 και τότε η Ο.Ε. αποφάσισε την παράταση της σύμβασης, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, μέχρι 12-2-2020, για 2 μήνες ακόμα, αλλά με τα μισά λεφτά, δηλαδή με 63.612€.

Ακολούθησε νέα σύμβαση με απ’ ευθείας ανάθεση στην ίδια φυσικά εταιρεία, την EnAct, λίγο πριν λήξει η προηγούμενη σύμβαση, δηλαδή στις 8-2-2021, για ακόμα 2 μήνες και 1.000 τόνους κάθε μήνα. Η δαπάνη για ακόμα μια φορά ήταν 127.224€.

Η σύμβαση θα έληγε στις 9-4-2021, οπότε και η Ο.Ε. αποφάσισε ότι εξαιτίας των εορτών του Πάσχα έπρεπε να δώσει νέα παράταση μέχρι 8-6-2021, για 2 μήνες ακόμα, αλλά πάλι με τα μισά λεφτά, δηλαδή 63.612€.

Πριν καν περάσει το δίμηνο, η Δημοτική Αρχή έπρεπε να ανακαλύψει νέο πρόσχημα για να δώσει ξανά, χωρίς καν διαγωνιστικές διαδικασίες, την αποκομιδή σε ιδιώτες και έτσι ανακάλυψε την «τρέχουσα υγειονομική κρίση» και την ανάγκη για «αδιάλειπτη παροχή των υπηρεσιών καθαριότητας».

Έτσι, σήμερα, Δευτέρα 10 Μάη 2021, έρχεται προς ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή νέα απ’ ευθείας διαπραγμάτευση, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση φυσικά, πάλι με την EnAct, πάλι για 2 μήνες και φυσικά πάλι με δικαίωμα ανανέωσης για άλλους δύο μήνες.

Με αυτό τον παρελκυστικό τρόπο ο Δήμος Ιωαννιτών έχει δώσει τους τελευταίους 7 μήνες 380.000€ για αποκομιδή απορριμμάτων με 12 εργαζόμενους. Όσα χρήματα, δηλαδή, θα μπορούσε να πληρώσει για να δουλεύουν 19 μόνιμοι εργάτες για έναν ολόκληρο χρόνο.  

Τα λαϊκά στρώματα, που πληρώνουν, οι δεκάδες χιλιάδες άνεργοι της πόλης μας, που ψάχνουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, μπορούν πλέον να καταλάβουν ποιος κερδίζει και ποιος χάνει απ’ τη συνειδητή πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής να προχωρά σε ιδιωτικοποιήσεις αντί για μόνιμες προσλήψεις.

Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η φάμπρικα των ιδιωτικοποιήσεων και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για προσλήψεις μονίμου προσωπικού.»

Δείτε Επίσης

Κορονοϊός: 3.823 νέα κρούσματα , 96 νεκροί και 647 διασωληνωμένοι-74 κρούσματα στο Νομό Ιωαννίνων

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Στην ανακοίνωση για ...