Σάββατο , 4 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Μήνυμα της Δημοτικής Παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» για την επέτειο της 9ης Μαΐου

Μήνυμα της Δημοτικής Παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» για την επέτειο της 9ης Μαΐου

Το ακόλουθο μήνυμα προς κάθε αποδέκτη απευθύνει η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με αφορμή την επέτειο της 9ης Μαΐου:

«Στις 9 Μαΐου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η ειρήνη και η ενότητα της Ευρώπης. Η σημερινή Ευρώπη χτίστηκε πάνω στο αίμα, στα ερείπια και στη στάχτη ενός πολέμου, κατά τον οποίο οι ακραίες ιδεολογίες και η μισαλλοδοξία βύθισαν την ήπειρο στη φτώχεια και στη δυστυχία. Φωτισμένοι άνθρωποι, αλλά και προοδευτικοί λαοί, με άοκνη δουλειά, δημιούργησαν τη σημερινή Ενωμένη Ευρώπη των λαών, που απολαμβάνει πια την πιο μακροχρόνια ειρηνική περίοδο στην ιστορία της, με μεγαλειώδη επιτεύγματα στις τέχνες και τις επιστήμες, έναν φάρο πνεύματος για όλη την οικουμένη.

Η Ευρώπη θα ήταν τελείως διαφορετική αν δεν είχε ως βάση τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά και η μοίρα της Ελλάδας αν δεν αποτελούσε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η ελευθερία, η πίστη στη δημοκρατία και η πρόοδος, που αποτελούν θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γίνονται οι βασικές αρχές όλων όσων αγωνίζονται για μια καλύτερη Ευρώπη, που θα οδηγήσει τους λαούς σε κοινωνική και οικονομική ευημερία.»

Δείτε Επίσης

Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του ιερομόναχου Αθανάσιου Χατζή

Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του ιερομόναχου Αθανάσιου Χατζή. ...