Δευτέρα , 29 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / «Ανυπόστατες και αυταρχικές οι συνδικαλιστικές διώξεις», δηλώνουν εμφατικά από την πλευρά του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ

«Ανυπόστατες και αυταρχικές οι συνδικαλιστικές διώξεις», δηλώνουν εμφατικά από την πλευρά του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ

Ανάκληση των ανυπόστατων και αυταρχικών, όπως τις χαρακτηρίζει, διώξεων συνδικαλιστών απαιτεί το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ σε σχετική ανακοίνωσή του, που ακολουθεί κάτωθι:

«Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, αφού ενημερώθηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ και από τους συναδέλφους, τους οποίους καλεί σε απολογία η Δημοτική Αρχή, εκφράζει την πλήρη στήριξή του στους συναδέλφους που διώκονται και δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει να περάσει ο αυταρχισμός στους χώρους δουλειάς και στη δράση των συνδικάτων.

Οι  συνάδελφοι μας, ένας εκ των οποίων είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, υλοποίησαν τις αποφάσεις της Διεύθυνσης και του Σωματείου και οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι ανυπόστατες.

Η Δημοτική  Αρχή, αντί να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις, ανανέωση του στόλου των οχημάτων, εκσυγχρονισμό των υποδομών του εργοταξίου, εφοδιασμό των εργαζομένων με τα αναγκαία Μέσα Ατομικής Προστασίας και την παροχή γάλακτος, επιλέγει τις αυταρχικές διώξεις ενάντια σε εργαζόμενους που δουλεύουν έξι μέρες την εβδομάδα κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, χωρίς ρεπό και άδειες, για να κρατήσουν την πόλη καθαρή.

Το Νομαρχιακό Τμήμα καλεί την Δημοτική Αρχή να θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Να εγκαταλείψει τις πολιτικές εκχώρησης των δημόσιων αγαθών στα ιδιωτικά συμφέροντα και να  υλοποιήσει τις προτάσεις των συνδικάτων  ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο καθαριότητας της πόλης. Το οφείλει στους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση εάν επιμείνει στις  λογικές του αυταρχισμού και των διώξεων θα βρει απέναντι της, το σύνολο του κόσμου της εργασίας και των συνδικαλιστικών εκφράσεων. Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων θα συμβάλει με όλες τους τις δυνάμεις στην ακύρωση αυτών των πολιτικών.»

Δείτε Επίσης

Συνάντηση εργασίας Β. Κικίλια-Μ. Ελισάφ για την τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Τουρισμού, με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. ...