Σάββατο , 16 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / «Όχι» στο νομοσχέδιο Κεραμέως από το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας

«Όχι» στο νομοσχέδιο Κεραμέως από το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους απαιτεί το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας από το Υπουργείο Παιδείας σε σημερινή ανακοίνωσή του -την οποία παραθέτουμε παρακάτω- απορρίπτοντας παράλληλα το νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που τίθεται προς ψήφιση αύριο:

«Ως Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία ώστε, σε καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» και με το λαό σε περιοριστικά μέτρα, να επισπεύσει τη νομοθέτηση και εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων που «εκκρεμούν» εδώ και πολλά έτη, με σκοπό να κάμψει κάθε αντίσταση της νεολαίας και των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση αντί να εξασφαλίσει πόρους και προσωπικό για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της εκπαίδευσης με την επαναλειτουργία των ιδρυμάτων -στα οποία η αποκλειστική τηλεεκπαίδευση διαρκεί πάνω από ένα χρόνο-  με τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα , βρήκε 30 εκατομμύρια ευρώ για να ιδρύσει την πανεπιστημιακή αστυνομία με πάνω από χίλια άτομα προσωπικό, κάμερες και face controlκαι προχωρά σε ενίσχυση των πειθαρχικών μέτρων ενάντια στους αγωνιζόμενους φοιτητές και ορίζει διάρκεια φοίτησης στα ν+ν/2 χρόνια!

Με το νέο σύστημα εισαγωγής ενισχύει  την ιδιωτική Εκπαίδευση την οποία «προικίζει» με θέσπιση αυτοματοποιημένης διαδικασίας αναγνώρισης ισοδυναμίας πτυχίων Κολεγίων με τα πτυχία των γεωτεχνικών.Αυτό έπραξε η κυβέρνηση με την τροπολογία που ψήφισε την 17.12.20. με το  νόμο Κεραμέως να πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε  ο νόμος Γαβρόγλου της προηγούμενης κυβέρνησης.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα έδειξαν ότι η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν συναινούν στα σχέδια της κυβέρνησης. Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι βρέθηκαν στον δρόμο για να αντιτεθούν στο σύνολο των μέτρων που καταπιέζουν τις ζωές τους. Είναι αναγκαίο να διαμορφώσουμε ένα μαζικό και ανατρεπτικό κίνημα ενάντια σε όσα μας ετοιμάζουν!

Ως Μισθωτοί Γεωτεχνικοί ενώνουμε τη φωνή μας και να βαδίζουμε στον κοινό δρόμο του αγώνα με τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. 

Απαιτούμε:

  • Την άμεση απόσυρση του εκτρώματος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση!
  • να δοθούν χρήματα, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών
  • Την κατάργηση των ρυθμίσεων εξίσωσης των πανεπιστημίων με τα ιδιωτικά κολέγια και όλων των σχετικών νόμων και προεδρικών διαταγμάτων που ενσωματώνουν τις οδηγίες της ΕΕ στην εθνική νομοθεσία
  • Την ακύρωση των αντιλαϊκών νόμων, για την υπεράσπιση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Για την υπογραφή ΣΣΕ με αναπλήρωση των απωλειών σε κάθε κλάδο. Για την ανατροπή της επίθεσης στο ασφαλιστικό.

Στηρίζουμε τις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος.»

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...