Σάββατο , 8 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Απαντήσεις Μ.Ελισάφ σε θέματα που τέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο

Απαντήσεις Μ.Ελισάφ σε θέματα που τέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σε θέματα που τέθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απάντησε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Σχετικά με τις αιτιάσεις για τις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη είπε ότι είναι επιβεβλημένες λόγω των επιδημιολογικών συνθηκών που επικρατούν. Η συνεδρίαση με τη συγκεκριμένη μέθοδο δεν μειώνει ούτε την δυνατότητα του διαλόγου, ούτε τον ίδιο τον θεσμό.

Όσον αναφορά τα νηπιαγωγεία στο παλιό Χατζηκώστα ο Δήμαρχος τόνισε ότι η σημερινή δημοτική αρχή παρέλαβε το πρόβλημα από την προηγούμενη η οποία δεν είχε δει καν τα προκατασκευασμένα κτίρια.

«Απολογούμαι ότι υπάρχει καθυστέρηση. Κάποιοι άλλοι δεν γνωρίζουν τίποτα για την καθυστέρηση που υπήρξε. Η υποκρισία περισσεύει. Κάνουμε κάθε προσπάθεια αλλά πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», τόνισε ο Δήμαρχος.

Αναφερόμενος στο κλειστό που μεταφέρει η Περιφέρεια Ηπείρου ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι η κατασκευή ενός νέου κλειστού στο Βοτανικό είναι τελειωμένη. Η μεταφορά του Κλειστού αποτελεί μία λύση για να διευρυνθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή.

«Επιλέγεται μία θέση σε έναν χώρο που δεν ανήκει στον Δήμο. Η έκταση της πρώην ΔΕΛΙ περιλαμβάνεται σε αυτή που παραχωρήθηκε στην Περιφέρεια. Μία τέτοια εγκατάσταση επιτρέπεται στον χώρο αυτό. Απαιτούνται βέβαια όλες οι μελέτες και οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Συζητάμε λοιπόν και αναζητούμε συναινετικές λύσεις. Το έργο πρέπει να προχωρήσει και όλη η έκταση μπορεί να αναβαθμίσει την περιοχή», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Σχετικά με την οριοθέτηση της λίμνης επανέλαβε ότι δεν μπορεί να ανοίξει ένα τέτοιο θέμα σήμερα.

«Όπου υπάρχουν προβλήματα μπορούν να εξεταστούν, όμως να ανοίξει συνολικά το θέμα δεν το βρίσκω σωστό», υπογράμμισε.

Σε ότι αφορά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι στο Δήμο δεν έχει φτάσει τέτοιο σχέδιο ενώ διευκρίνισε ότι προτάσεις του Δήμου έχουν κατατεθεί σε προηγούμενες δημόσιες διαβουλεύσεις και επί των τότε σχεδίων.

Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανατέθηκε νέα μελέτη η οποία βρίσκεται στη φάση της εκπόνησης. Με την ολοκλήρωσή της θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και θα γίνει η ανάλογη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να διαμορφώσει τις θέσεις του από μηδενική βάση.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία Νίκος Γκόντας καταδίκασε την επίθεση στην Ουκρανία και πρότεινε να εξεταστεί η δυνατότητα αποστολής της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Νίζνα, πόλη με την οποία τα Γιάννενα έχουν αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς καθώς αποτέλεσαν τον τόπο όπου μεγαλούργησαν οι Ζωσιμάδες.

Την εισβολή στην Ουκρανία καταδίκασε και ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας.

Παράλληλα απάντησε σε θέματα της ΔΕΥΑΙ που τέθηκαν διευκρινίζοντας ότι τα οχήματα της επιχείρησης έμειναν ανασφάλιστα για τρεις ημέρες.

Σχετικά με τις διακοπές νερού σημείωσε ότι το σοβαρότερο πρόβλημα το τελευταίο διάστημα καταγράφηκε στην Ανατολή και οφείλεται στον εργολάβο της Νιάρχου και όχι στην επιχείρηση.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...