Παρασκευή , 26 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Απάντηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στο thespro.gr

Απάντηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στο thespro.gr

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σε σχετική ανακοίνωσή του στρέφεται κατά του thespro.gr:

«Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη βουλή, η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει σιωπητήριο λίγες μέρες πριν τον αγωνιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου. Σε αυτήν την κατεύθυνση οι εισαγγελίες Θεσσαλονίκης και Καρδίτσας καλούν σε απολογία τις αντίστοιχες Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών για ανακοινώσεις τους σχετικά με την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου. 

Αυτό και αν δεν είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!

Οι «ήρωες με τις πράσινες μπλούζες», που χειροκροτούνταν από τα μπαλκόνια, οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δίνουν καθημερινά ηρωική μάχη με την πανδημία στο αθωράκιστο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, καλούνται να απολογηθούν διότι δεν πρέπει να ακουστούν τα αντιιμπεριαλιστικά μηνύματα του αγωνιστικού γιορτασμού του Πολυτεχνείου.

Στον τόπο μας τον ρόλο της εφαρμογής της κυβερνητικής γραμμής ανέλαβε ο κ Αναστασίου από το thespro.gr. Αναρωτιέται, σαν «παπαγαλάκι» της κυβέρνησης, «Υπάρχει Εισαγγελέας στη Θεσπρωτία;». Να πράξει δηλαδή κάτι ανάλογο και στον τόπο μας.

Ανησυχεί ο κ. Αναστασίου μήπως οι συγκεντρώσεις μας επιδεινώσουν την δημόσια υγεία. Μα εμείς κινητοποιούμαστε για την προστασία της υγείας των εργαζομένων. Δεν γνωρίζει ο εν λόγω κύριος σε τι  απαράδεκτη κατάσταση βρίσκονται οι δομές υγείας στον νομό μας; Δεν γνωρίζει τις ελλείψεις που υπάρχουν;

Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας και τα ταξικά σωματεία στον νομό μας κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας προχωρήσαν σε κινητοποιήσεις ζητώντας προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, μαζικούς ελέγχους στους χώρους εργασίας και στα σχολειά, μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών, μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους… Τότε επικροτηθήκαν αυτές οι κινητοποιήσεις.

Τα ίδια όμως προβλήματα υπάρχουν και σήμερα γιατί η κυβέρνηση κυβερνά με γνώμονα την πολιτική «κόστους–οφέλους» και θεωρείται κόστος η χρηματοδότηση της υγείας και η κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Αντίθετα έχει να παρουσιάσει ένα πλούσιο έργο για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων. Ακόμα και μέσα στο lock down νομοθετεί την κατάργηση του 8ωρου, της κυριακάτικης αργίας, την κατάργηση της απεργίας, την περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών, κατώτατο μισθό 200 ευρώ… Το lock down καθόλου δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να επιτίθεται ενάντια στα εργασιακά, συνδικαλιστικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Αυτό δεν του φαίνεται ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Του φαίνεται όμως ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ που αντιδρούμε σε αυτήν την επίθεση. Για αυτό και κατά τα γραφόμενά του είμαστε «οι τοπικοί “εργατοπατέρες”».  Του φαίνεται ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ που δεν λέμε «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» 200 χρόνια μετά την επανάσταση του ‘21.

Το ταξικό κίνημα έχει πείρα και το έδειξε με την άψογη οργάνωση της απεργιακής συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς. Οι εικόνες της πλατείας Συντάγματος, με την υποδειγματική τήρηση των μέτρων αλλά και την ανάδειξη σύγχρονων διεκδικήσεων από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, έκαναν το γύρο του κόσμου. Η οργάνωση και η αυτοπειθαρχία των διαδηλωτών δεν μπορούσαν να αμφισβητηθούν ούτε από τους πιο φανατικούς τους πολέμιους. Εκφράστηκε μάλιστα το αντίθετο: Ο θαυμασμός για τη δύναμη που έχει ο συμβολισμός της οργανωμένης απειθαρχίας.

Αυτοί που ξερνούν χολή για τις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας δεν ενοχλούνται γενικά από τις κινητοποιήσεις, αλλά ειδικά από αυτές του Ταξικού Κινήματος, αφού είναι εκφρασμένος ο πόθος τους να ξεμπερδεύουν με αυτό.

Φυσικά, είναι οι ίδιοι που δεν ενοχλούνται από τα πετσοκομμένα πρωτόκολλα που οδηγούν σε έξαρση των κρουσμάτων σε νοσοκομεία, εργοστάσια, οίκους ευγηρίας κ.α. Ολα αυτά που δημιουργούν εκατόμβες θυμάτων.

Όσον αφορά την τήρηση των νόμων καλό είναι να στεκόμαστε στην ουσία τους αλλά και την σκοπιμότητα τους. Την ώρα που καθημερινά αποκαλύπτονται οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες, για τη μη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τη μη λήψη μέτρων σε κρίσιμους χώρους, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία, η κυβέρνηση επιμένει στο παραλήρημα για το Πολυτεχνείο, ως αντιπερισπασμό, με στόχο να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στον λαό που αγωνίζεται και τηρεί με το παραπάνω όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Θα συμφωνήσουμε μαζί του ότι «Σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, θα πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων». Εμείς αναλαμβάνουμε την “ατομική ευθύνη” να αγωνισθούμε ενάντια σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που και μέσα στην πανδημία κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και οδηγεί τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην φτώχεια και δυστυχία. Αυτός αναλαμβάνει την συκοφάντηση των αγώνων και των αγωνιστών.

Επίσης συμφωνούμε άτι «…. θα έρθει η ώρα που όλοι μας θα κληθούμε να λογοδοτήσουμε, τόσο για τις πράξεις μας, όσο και για τις παραλήψεις μας.»

Γι’ αυτό διατρανώνουμε ότι:

Είναι ντροπή και αίσχος για όσους για μια ακόμη φορά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πανδημία για να επιβάλλουν “σιωπητήριο” και για όσους προσπαθούν να “μετατρέψουν” την – αναγκαία για τη ζωή και την υγεία – μάσκα σε “φίμωτρο”.»

Δείτε Επίσης

Παρελθόν για τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων,ο Στέφανος Ντούσκος

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων μετά από αίτημα του ίδιου, ενέκρινε τη μετεγγραφή ...