Δευτέρα , 18 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Απασχόληση / Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου

Κάλεσμα σε συμμετοχή στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου απευθύνει προς όλες τις εργαζόμενες και όλους τους εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στην ανακοίνωση που ακολουθεί:

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ «ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΥΣ» ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ

Όχι δεν είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ που η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, προσπαθεί να αξιοποιήσει την πανδημία και το lockdown για να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στο λαό.

 Όχι δεν είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ που η πολιτική της πριμοδοτεί συνεχώς τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ για το λαό επιφυλάσσει την “ποιοτική μετάβαση” στο θάνατο.

 Όχι δεν είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ που δεν θέλει τη δράση των σωματείων για να περάσει πιο εύκολα τα βάρβαρα μέτρα κατάργησης του 8ωρου, περιορισμού της λειτουργίας των σωματείων και καταστρατήγησης των συνδικαλιστικών ελευθεριών με το νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Όχι δεν είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ που φέρνει αυτά τα μέτρα τώρα σε περίοδο γενικού lockdown.

Όχι δεν είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ που η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει συνθήκες γαλέρας και μεσαίωνα για χάρη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και ταυτόχρονα να βάλει  τους αγώνες των εργαζομένων στο γύψο.

Όχι δεν είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ είναι απόλυτα λογικό.

 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ θεωρείται από ορισμένους  που το εργατικό λαϊκό κίνημα αντιδρά σε αυτήν την πολιτική.

 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ θεωρείται που το ταξικό κίνημα με τα σωματεία και τους φορείς του καλεί σε απεργία για την υπεράσπιση της ζωής και υγείας του λαού, διεκδικώντας άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων σε σχολεία και χώρους δουλειάς.

Φαίνεται ότι 200 χρόνια μετά την επανάσταση του ΄21 ισχύει ακόμα για κάποιους το «σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Όχι όμως και για το ταξικό εργατικό κίνημα. Το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα δεν θα επιτρέψει να χαθεί η κατάκτηση 134 χρόνων το οχτάωρο, να καθιερωθεί μισθός 200 €, να διαλυθεί ο σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος. Δεν θα επιτρέψει να μετατραπούν οι εργαζόμενοι σε πολικές αρκούδες που κοιμούνται 6 μήνες (χειμέριος ύπνος) και 6 μήνες είναι ξύπνιες. 

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν αυτές τις φωνές  και να ενισχύσουν αποφασιστικά τους αγώνες ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, δίνοντας απάντηση στην πράξη, στην καθημερινή πάλη ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει και τα σχέδια χτυπήματος των αγώνων θα πέσουν στο κενό!

Οι μάσκες δεν θα γίνουν φίμωτρο για το δίκιο και το αναγκαίο!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ»

Δείτε Επίσης

Ερώτηση της Μερόπης Τζούφη προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την απόλυση επικουρικής ιατρού από το Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη σχετικά με την εκδικητική, όπως την χαρακτήρισε, ...