Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Η απάντηση του ΟΚΠΑΠΑ Δήμου Ιωαννιτών σχετικά με τους εμβολιασμούς των εργαζομένων

Η απάντηση του ΟΚΠΑΠΑ Δήμου Ιωαννιτών σχετικά με τους εμβολιασμούς των εργαζομένων

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ Δήμου Ιωαννιτών απάντησε στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού Ιωαννίνων σχετικά με τους επιλεκτικούς, σύμφωνα με τον Σύλλογο, εμβολιασμούς των εργαζομένων στις δομές του ΟΚΠΑΠΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού Ιωαννίνων εξέφρασε με Δελτίο Τύπου κατηγορίες για τη Διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», σε σχέση με τη δυνατότητα εμβολιασμού των εργαζομένων στις υπηρεσίες και τις δομές του.

Η Διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», από την αρχή της ανάληψής των καθηκόντων της, έχει δεχθεί τον Σύλλογο Εργαζομένων ως ένα σοβαρό συνομιλητή, με πολλές συναντήσεις στα γραφεία, όποτε ζητήθηκε, αλλά και συμμετοχή σε Διοικητικά Συμβούλια του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», όταν ο Σύλλογος έκρινε ότι έπρεπε να παραστεί.

Ικανοποίησε πολλά από τα αιτήματα του Συλλόγου, όπως η χορήγηση των ΜΑΠ, μετατροπή προσωποπαγών θέσεων του ΟΕΥ σε μόνιμες θέσεις εργαζομένων, πληρωμή σε χρήμα των ΜΑΠ του 2019.

Αυτή τη φορά, όμως, νομίζουμε ότι ο Σύλλογος κάνει διάφορες νοητικές υπερβάσεις και προσάπτει κατηγορίες προς τη Διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», που βρίσκονται στα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

Κατηγορεί τη Διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» ότι χώρισε τους εργαζόμενους σε δυο ομάδες, δηλώνοντας τη μεν μία ομάδα για δυνατότητα εμβολιασμού, αφήνοντας δε την άλλη εκτός λίστας. Επίσης, αναφέρει ότι οι χώροι εργασίας είναι αποδεδειγμένα χώροι διασποράς του ιού και χώροι υπερμετάδοσης.

Η απάντηση προς τον Σύλλογο είναι σαφής και ξεκάθαρη:

  1. Έχει τέτοια δυνατότητα η Διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» να παρεμβαίνει σε μια κεντρική διαδικασία, που αποφασίζεται από τον ΕΟΔΥ και την επιτροπή εμβολιασμών;
  2. Αν δεχτούμε ότι έχει τέτοια δυνατότητα, ποιο είναι το κριτήριο με το οποίο διαχώρισε τους εργαζόμενους;

Επειδή οι απαντήσεις είναι προφανείς, θεωρούμε ότι άλλοι είναι οι λόγοι, για τους οποίους βγήκε το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Παρ’ όλα αυτά, προς ενημέρωση των πολιτών, δηλώνουμε ότι η Διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», μία μέρα πριν το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου, έστειλε έγγραφο προς όλες τις υπεύθυνες αρχές (Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Εργασίας, Ειδική Επιτροπή Εμβολιασμών) όπου αφενός ζητάει να ενημερωθεί πώς υπήρξε αυτή η δυνατότητα σε ένα μέρος των εργαζομένων,  αφετέρου προτρέπει να ενταχθούν ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι της υπηρεσίας στον εμβολιαστικό προγραμματισμό.

Η συγκεκριμένη επιστολή κοινοποιήθηκε τόσο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», όσο και στον Δήμαρχο Ιωαννιτών.

Επομένως είναι σίγουρο ότι ήταν και σε γνώση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ του Ν. Ιωαννίνων. Ως προς το αν οι χώροι εργασίας είναι αποδεδειγμένα χώροι διασποράς, είναι επίσης αναληθές. Όσα κρούσματα έχουν προκύψει σε εργαζόμενους, προέρχονταν από το οικογενειακό τους περιβάλλον και -μόλις έρχονταν σε γνώση της Διοίκησης- ΑΜΕΣΑ τηρούνταν οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, γι’ αυτό τον λόγο και δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ διασπορά σε άλλους εργαζόμενους ή ωφελούμενους.

Φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλούνται από το έργο της Διοίκησης του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.». Εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας μαζί με τους εργαζόμενους, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι το ενδιαφέρον μας, την εκτίμησή μας και τη συμπόρευση μαζί τους, για την παροχή υψηλών κοινωνικών υπηρεσιών.»

Δείτε Επίσης

Ε.Τσίμαρης(Σύλλογος Δρομέων)-Διακρίσεις στο «2ο village trail Thesprotikou»=Είμαστε όλοι μια ομάδα,αυτό το πνεύμα της ομαδικότητας μεταφέρουμε

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Τις  εμπειρίες  από την συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων στο «2ο village ...