Τρίτη , 30 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΛΙΣΤΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΛΙΣΤΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Μόνο αμφιβολίες γεννά η -κατά άλλα σωστή- απόφαση του ΟΚΠΑΠΑ να προτείνει το μισό προσωπικού του Νομικού Προσώπου για εμβολιασμό και να αφήσει τους άλλους μισούς εκτός λίστας, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, σε ανακοίνωση του οποίου αναφέρονται τα εξής:

«Προφανώς και ως ένα βαθμό, ικανοποιείται το αίτημα για εμβολιασμό των εργαζόμενων, τη στιγμή που οι χώροι δουλειάς είναι αποδεδειγμένα χώροι διασποράς του ιού.

Βεβαίως όμως προκύπτει το ερώτημα:

Με ποιο σκεπτικό το Νομικό Πρόσωπο έδωσε τα ΑΜΚΑ των μισών υπαλλήλων και όχι όλων;

Ερώτημα, το οποίο η διοίκηση του Νομικού Προσώπου δεν απαντάει. Όσο κι αν έχει προχωρήσει η επιστήμη, τα ΑΜΚΑ των υπαλλήλων δεν φτάνουν από μόνα τους Υπουργείο. Δεν μπορεί η  διοίκηση του Νομικού Προσώπου να συνεχίζει να επικαλείται άγνοια.

Στην πραγματικότητα και μόνο η κατάρτιση λίστας συνιστά υποτίμηση της πραγματικής ανάγκης άμεσου οργανωμένου εμβολιασμού και προφανώς έχει ακέραια την ευθύνη η δημοτική αρχή.

Από τα στοιχεία που κατάφερε να μαζέψει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, προκύπτει ότι εργαζόμενοι που κάνουν ίδια εργασία, είτε πρόκειται για διοικητικούς υπαλλήλους είτε για παιδαγωγικό ή βοηθητικό προσωπικό, οι μισοί εμβολιάζονται κι οι άλλοι μισοί είναι εκτός λίστας.

Ο απαράδεκτος αυτός διαχωρισμός οφείλει να σταματήσει άμεσα.

Απαιτούμε το σύνολο των εργαζομένων να εμβολιαστεί. Οι χώροι εργασίας είναι χώροι υπερμετάδοσης.»

Δείτε Επίσης

Δημοσιογράφοι από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ξεναγήθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων

Μία ολοκληρωμένη εικόνα του τουριστικού προορισμού «Ιωάννινα», με ποικιλόμορφες εμπειρίες, είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν ...