Τετάρτη , 7 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, είχε προχωρήσει στη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής, με αντικείμενο την επιλογή προτάσεων για δράσεις και παραστάσεις, σχετικές με την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η Επιτροπή αποφάσισε και ενέκρινε την πρόταση με τίτλο «Από γιορτή σε γιορτή: η Πασχαλιά της Λευτεριάς», ενώ σε επόμενη συνεδρίασή της, όπως τονίζει στο σχετικό πρακτικό, θα εξεταστούν και άλλες προτάσεις, ώστε ορισμένες να υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Το Δ.Σ., με ομόφωνη απόφασή του, εξουσιοδότησε την Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να υπογράψει τα σχετικά με το απαιτούμενο θέμα έγγραφα και συμβάσεις.

Με βάση αυτά τα πραγματικά γεγονότα, γεννά ερωτήματα η επίθεση που εξαπολύει στην Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., αλλά και στην Δημοτική Αρχή, μέρος των καλλιτεχνών της πόλης, που αντιπροσωπεύει η Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου.

Είναι απολύτως κατανοητές οι δυσκολίες, τις οποίες διέρχεται ο καλλιτεχνικός χώρος εξ αιτίας των συνθηκών, που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Όμως, αυτές δεν μπορούν να ξεπεραστούν ούτε με ψεύδη, ούτε με επιθέσεις, ούτε με πολιτικούς εκβιασμούς.

Η Δημοτική Αρχή και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων είναι ανοιχτά σε συνεργασίες και έχουν αποδείξει ότι στηρίζουν το καλλιτεχνικό δυναμικό της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση, οι συκοφαντίες που εξαπολύονται για μία ακόμη φορά αποτελούν ένα πραγματικό θέατρο του παραλόγου, το οποίο η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων δεν θα ακολουθήσει.

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...