Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Απαράδεκτα τα φαινόμενα απρόκλητης και πρωτοφανούς αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σε πολίτες της Νέας Σμύρνης», τονίζουν 63 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Απαράδεκτα τα φαινόμενα απρόκλητης και πρωτοφανούς αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σε πολίτες της Νέας Σμύρνης», τονίζουν 63 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με θέμα τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης σε κοινούς ελέγχους τήρησης υγειονομικού πρωτοκόλλου αντιμετώπισης της πανδημίας, κατέθεσαν ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Διονύσης Καλαματιανός και οι βουλευτές του Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μπαλάφας, Γιάννης Μουζάλας, Ραλλία Χρηστίδου.

Στην ερώτηση, την οποία υπογράφουν 63 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνονται τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, ακόμη και για θέματα τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με οργή και αγανάκτηση άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας να φέρονται με πρωτοφανή αυταρχισμό και βιαιότητα στους πολίτες τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει πλήρως στη διαχείριση της πανδημίας.

Οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς είναι προφανές ότι η τρομοκράτηση της κοινωνίας μέσω των σωμάτων ασφαλείας είναι πολιτική επιλογή η οποία γυρίζει τη χώρα πίσω σε μαύρες για τη δημοκρατία μας εποχές.

Τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης προκαλούν αγανάκτηση σε κάθε πολίτη που σέβεται τη δημοκρατία ενώ αποτροπιασμό προκαλεί η προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας από  πολλά μέσα ενημέρωσης.

Ο αρμόδιος υπουργός, κύριος Χρυσοχοΐδης καλείται να απολογηθεί για τη βίαιη αντιμετώπιση των πολιτών σε πλατείες και δρόμους της χώρας και να ενημερώσει πως προτίθεται να αντιμετωπίσει τα συνεχή φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Παράλληλα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης σε σχέση με τον αριθμό των αστυνομικών που επιχειρούσαν στην περιοχή και τον εξοπλισμό που αυτοί έφεραν , τις ποινές με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί και γιατί δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν θα επιτρέψει την περαιτέρω παραβίαση του Συντάγματος, την επιβολή του δόγματος “τρόμος και πάταξη” μέσα από τη βία και τον ξυλοδαρμό των πολιτών και θα σταθεί με κάθε τρόπο δίπλα στην κοινωνία που παρακολουθεί άναυδη την επίδειξη αστυνομικής αυθαιρεσίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...