Παρασκευή , 25 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών για νέα έργα

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών για νέα έργα

Στην έγκριση των τευχών τεχνικών δεδομένων και των όρων δημοπράτησης για το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.

Η μελέτη με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή πρότασης δημιουργίας Σημείων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στο πρόγραμμα «Τρίτσης».

Από την μελέτη θα προκύψει η χωροθέτηση των θέσεων στάθμευσης και σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, η χωροθέτηση σημείων για την εξυπηρέτηση τουριστικών λεωφορείων, ταξί και η χωροθέτηση σημείων επαναφόρτισης Η/Ο σε χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ.

Στο Σχέδιο μπορούν επίσης να περιλαμβάνονται και η  χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και σημείων επαναφόρτισης Η/Ο σε δημοτικές εγκαταστάσεις, πέραν των υποχρεωτικά προβλεπόμενων βάσει της νομοθεσίας, και η χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης κι σημείων επαναφόρτισης Η/Ο για την εξυπηρέτηση του κοινού σε τερματικούς σταθμούς και σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου δημοτικών ή αστικών συγκοινωνιών.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών στην τελευταία της συνεδρίαση προχώρησε στην έγκριση υποβολής δύο έργων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Πρόκειται για την βελτίωση προσβασιμότητας του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου και τον προσεισμικό έλεγχο στις σχολικές μονάδες.

Δείτε Επίσης

«Σημαντικός ο ρόλος των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών» ήταν το συμπέρασμα της διαδικτυακής εκδήλωσης του Δήμου Ιωαννιτών και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Ιδιαίτερα χρήσιμα και σημαντικά ήταν τα συμπεράσματα από την εκδήλωση με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολιτικές ...