Σάββατο , 18 Μαΐου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Απογοήτευση για την ατυχή κατάληξη που είχε για την Περιφέρεια Ηπείρου ο διαγωνισμός για τις Αποθήκες Αγροτικής Τράπεζας από το «Κοινό των Ηπειρωτών»

Απογοήτευση για την ατυχή κατάληξη που είχε για την Περιφέρεια Ηπείρου ο διαγωνισμός για τις Αποθήκες Αγροτικής Τράπεζας από το «Κοινό των Ηπειρωτών»

Την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην πλειοδοτική διαγωνιστική διαδικασία της ΑΤΕ ΛΗΖΙΓΚ, για την απόκτηση του ακινήτου “ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ”, έναντι 414 χιλ. Ευρώ, με σκοπό την κατασκευή αθλητικού κέντρου πολλαπλών χρήσεων, εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών»:

Δηλώνουμε την απογοήτευσή μας για την ατυχή κατάληξη που είχε για την Περιφέρεια Ηπείρου ο διαγωνισμός, αλλά και για την διαδικασία που ακολούθησε η Α.Ε. Εταιρεία PQH.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 11/12/2020, μετά από αιφνιδιαστική παράταση 7 ημερών της αρχικής πρόσκλησης, υπέρ άλλου ενδιαφερομένου και τώρα η Περιφέρεια Ηπείρου καλείται να υλοποιήσει το σχέδιο της για την δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου – πολυπροπονητηρίου σε άλλη τοποθεσία. Το αίτημα της Παράταξης μας και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν για καλό σκοπό  και μένει να πραγματοποιηθεί, μιας και η υλοποίηση του έργου εξυπηρετεί πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και θα καλύψει υπαρκτές ελλείψεις στον τομέα της άθλησης των νέων της πόλης. Κανείς δεν μας εμποδίζει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Η Περιφέρεια να επισπεύσει την ολοκλήρωση και ωρίμανση της πρότασης «Π.Κολόκα», που εισέφερε ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ και να εντάξει το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Το Δημόσιο και ο Δήμος έχουν μακράν το πλουσιότερο Ε9. Δεν θα μπούμε σε ανταγωνισμό με τους επιχειρηματίες της πόλης. Η Περιφέρεια δεν κάνει μπίζνες και REAL ESTETE.

Η αυξημένη πλειοψηφία που σχηματίστηκε με την συμβολή των Περιφερειακών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για το συγκεκριμένο εγχείρημα, εκτιμήθηκε από τους ενδιαφερόμενους που αποχώρησαν από την διαγωνιστική διαδικασία πλην όμως τελικώς δεν ευοδώθηκε. Σε ελεύθερη οικονομία ζούμε και δεν είναι η πρώτη φορά που οι κανόνες της αγοράς υπερισχύουν. Γι αυτό και πρέπει η περιφερειακή Αρχή να έχει στρατηγική στις επιλογές της για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την υγεία, την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία, τις υποδομές και γενικά την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Αυτή η εμπειρία δεν πρέπει να απογοητέψει όσους-ες ασχολούνται με τα κοινά και την πολιτική. Το αντίθετο, αποτελούν σημεία των καιρών που χαλυβδώνουν την θέληση μας να συνεχίζουμε να μετέχουμε με περισσότερη διάθεση στα κοινά και ειδικά στους θεσμούς της αυτοδιοίκησης.

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...