Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΑΡΗΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ:Συμμετέχουμε στην απογραφή, απογραφόμαστε στον Δήμο Ιωαννιτών

ΑΡΗΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ:Συμμετέχουμε στην απογραφή, απογραφόμαστε στον Δήμο Ιωαννιτών

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στη συζήτηση στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα, ο Άρης Μπαρτζώκας, πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ και επικεφαλής της παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ», έθεσε το ζήτημα της απογραφής πληθυσμού που διεξάγεται αυτό το διάστημα.

Απευθύνοντας έκκληση προς τους κατοίκους του Δήμου Ιωαννιτών, τόνισε πόσο σημαντικό είναι να απογραφούν στον τόπο κατοικίας τους, είτε είναι δημότες είτε δεν είναι δημότες. Ασφαλώς, όλοι αγαπούν τα χωριά τους, αλλά υπεράνω όλων πρέπει να είναι η πόλη που μένουν και εργάζονται, καθώς τα στοιχεία της απογραφής λαμβάνονται υπόψη για την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), όπως και για την κατανομή και αξιοποίηση των πάσης φύσεως προγραμμάτων χρηματοδότησης των δήμων από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους.

Παραφράζοντας μια φράση του Καίσαρα, δήλωσε πως «Μια πόλη δεν αρκεί να είναι μεγάλη, πρέπει να φαίνεται κιόλας», εννοώντας πως με την απογραφή του πραγματικού πληθυσμού που κατοικεί στα Ιωάννινα, θα αποτυπωθεί το πραγματικό μέγεθος της πόλης και θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών. Παράλληλα, ζήτησε να εκδοθεί ένα ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο με το οποίο θα καλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Ιωαννιτών να απογραφούν στο Δήμο Ιωαννιτών.

Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ»

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...