Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Ο Δήμος στέλνει μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Ο Δήμος στέλνει μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Στην ετήσια διεθνή εκστρατεία του ΟΗΕ για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, στα πλαίσια των «16 Ημερών Ακτιβισμού», που ξεκινά στις 25 Νοεμβρίου (Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών) και διαρκεί έως τις 10 Δεκεμβρίου (Διεθνή Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε ζητήματα βίας κατά των γυναικών, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, το Δημαρχείο Ιωαννίνων θα φωταγωγηθεί με πορτοκαλί χρώμα.

Με το πορτοκαλί ως ενοποιημένο χρώμα αλληλεγγύης, στέλνεται ένα σαφές μήνυμα: η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών πρέπει να τελειώσει τώρα και όλοι πρέπει να διαδραματίσουμε κάποιο ρόλο σε αυτό.

Παράλληλα, στις 10 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται η διοργάνωση εκδήλωσης μνήμης για τις γυναίκες – θύματα γυναικοκτονίας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ: «Η βία κατά των γυναικών και κοριτσιών αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με τις συμβολικές μας δράσεις οικοδομούμε απέναντι στην κουλτούρα της βίας μια στάση μηδενικής ανοχής και αποδεικνύουμε την αποφασιστικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μην αποδέχεται σιωπηλά και άπραγα ένα φαινόμενο που δεν γνωρίζει σύνορα και  πολιτισμούς».

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...