Παρασκευή , 10 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / ΥΓΕΙΑ / Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για το πολλαπλό περιστατικό σε ιδιωτικό γηροκομείο

Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για το πολλαπλό περιστατικό σε ιδιωτικό γηροκομείο

Με αφορμή την πληθώρα θετικών κρουσμάτων σε ιδιωτικό γηροκομείο η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα προέβη στην εξής ανακοίνωση:

«Δεν αρκούν πια οι καταγγελίες, χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός

Το περιστατικό του ιδιωτικού γηροκομείου στα Γιάννινα με τα πολλά θετικά κρούσματα σε ηλικιωμένους, κατέδειξε τα ήδη γνωστά:

Ότι η περιλάλητη ιδιωτική πρωτοβουλία κοιτάει μόνο το κέρδος και αδιαφορεί για την υγεία. Ότι το σύστημα υγείας παραμένει ανοχύρωτο, γιατί οι κυβερνήσεις διαχρονικά αρνούνται να το στελεχώσουν με μόνιμο προσωπικό.

Ότι οι τοπικές αρχές κοιτάνε να εξυπηρετήσουν συντεχνιακά συμφέροντα και να προστατέψουν «ημέτερους» από το θεωρούμενο «στίγμα» της πανδημίας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα Δήμαρχος και Περιφερειάρχης κρύβανε τις κυβερνητικές και τις δικές τους ευθύνες πίσω από τη στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων (νέοι, μετανάστες, διαδηλωτές) και ξαφνικά φανερώθηκε η γύμνια του συστήματος  που στηρίζανε με ζήλο,  σε όλο της το μεγαλείο.

Νοσοκομεία ανοχύρωτα στο κόκκινο όχι μόνο για κορονοϊό αλλά και για τις υπόλοιπες ασθένειες, χώροι δουλειάς χωρίς τεστ και προστασία, χώροι που στεγάζονται ευάλωτες ομάδες χωρίς πρόληψη και μέριμνα.

Ο στόχος λοιπόν δεν είναι οι κοινωνικές ομάδες που “σοφά” επέλεξαν οι Περιφερειάρχης, Δήμαρχος να χτυπήσουν.

Είναι η εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου και αυτών που τη στηρίζουν ενάντια στην ανθρώπινη ζωή και με σκοπό το κέρδος.

Ενώ στην πραγματικότητα η κυβέρνηση εδώ και 8 μήνες δεν έκανε τίποτα  και έχει αποτύχει παταγωδώς στο να ελεγχθεί η πανδημία, συνεχίζει να περνάει αντεργατικά μέτρα και να χτυπάει τους πολίτες με τα ΜΑΤ. Εν μέσω πανδημίας ετοιμάζονται να ψηφίσουν κατάργηση του 8ώρου και ποινικοποίηση των απεργιών.  Κρατούν κλειστά τα Πανεπιστήμια και μειώνουν τους προϋπολογισμούς τους και ταυτόχρονα αποφασίζουν να πληρώσουν για ειδικά εκπαιδευμένα σώματα αστυνομίας μέσα σε αυτά και οι Πρυτάνεις μπροστά σε αυτή τη ντροπή σιωπούν. Ψηφίζουν νόμους για να διώξουν το φτωχό κόσμο από τα σπίτια του.

Δεν πρέπει να τους περάσει!

Είναι ιστορική η υποχρέωση των εργαζόμενων να σταματήσουν αυτή τη λαίλαπα.

Δεν αρκούν πια ο γενικόλογος καταγγελτικός λόγος και οι εθιμοτυπικές απεργίες. Χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός,  ταυτόχρονα λήψη μέτρων που θα ανατρέψει την κυβερνητική επίθεση στην εργασία και στις δημοκρατικές ελευθερίες.

Να ζητήσουμε:

·         Άμεσες, μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Εκπαίδευση και όπου αλλού απαιτείται για την ασφαλή λειτουργία των δομών

·         Άμεση επίταξη ιδιωτικών θεραπευτηρίων, εργαστηρίων. Άνοιγμα των απαράδεκτων ιδιωτικών δομών δήθεν προστασίας για ηλικιωμένους και εξασφάλιση αξιοπρεπών και ασφαλών συνθηκών

·         Καμία απόλυση εργαζόμενου-καμία μείωση μισθού. Άμεση επιδότηση στο 100% των εργαζόμενων στην εστίαση και στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.

·         Εξασφάλιση συνθηκών ασφαλείας στους χώρους δουλειάς με ΜΑΠ, αποστάσεις, ιατρό εργασίας κ.λπ.

·         Να ορθώσουμε τείχος απέναντι στην αντεργατική νομοθετική κυβερνητική λαίλαπα

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις. Η συγκυρία είναι κρίσιμη και θα κρίνει το μέλλον.»

Δείτε Επίσης

“Ημέρα Καινοτομίας”, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μία ξεχωριστή Ημέρα Καινοτομίας διοργανώνεται την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου ...