Παρασκευή , 17 Ιουνίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Αστοχίες στον δημοτικό προϋπολογισμό του 2021 και ανησυχητικές καθυστερήσεις στο Πάρκο Πολιτισμού βλέπει ο Θωμάς Γιωτίτσας

Αστοχίες στον δημοτικό προϋπολογισμό του 2021 και ανησυχητικές καθυστερήσεις στο Πάρκο Πολιτισμού βλέπει ο Θωμάς Γιωτίτσας

Σεβασμό σε όσα προβλέπει η νομοθεσία για τις αναμορφώσεις του προϋπολογισμού ζήτησε από τη δημοτική αρχή ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» στην οικονομική επιτροπή, Θωμάς Γιωτίτσας, κατά τη διάρκεια του προχθεσινού δημοτικού συμβουλίου.

Αφορμή στάθηκε η αργοπορημένη αποστολή της εισήγησης, λίγη μόνο ώρα πριν τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβούλιου, γεγονός που δεν έδωσε τη δυνατότητα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να την μελετήσουν και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Ταυτόχρονα, ο κ. Γιωτίτσας, αναφέρθηκε στην αποδυνάμωση της οικονομικής υπηρεσίας, η οποία -κατά τη γνώμη του- έχει μείνει με ελάχιστο προσωπικό με ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής, καλώντας τους αρμόδιους να «προχωρήσουν επιτέλους στην περίφημη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, την οποία προπαγάνδιζαν προεκλογικά, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν εφαρμόσει».

Επί της εισήγησης, ο κ. Γιωτίτσας τόνισε πως η μεγάλη αναμόρφωση του προϋπολογισμού έρχεται μόλις 1,5 μήνα μετά την ψήφισή του, «καταρρίπτοντας με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τα όσα υποστήριζε τότε η δημοτική αρχή, ότι δηλαδή πρόκειται για έναν ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο προϋπολογισμό».

«Σας είχαμε επισημάνει από τότε ορισμένες χτυπητές αστοχίες σε κωδικούς που δεν τους προϋπολογίζετε σωστά, αλλά δεν μας ακούσατε. Σήμερα έρχεστε να αναδιαμορφώσετε τους κωδικούς αυτούς, αποδεικνύοντας ότι δεν τους είχατε προϋπολογίσει ρεαλιστικά», είπε ο κ. Γιωτίτσας .

Κλείνοντας, επισήμανε ότι η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» διαφωνεί με την εγγραφή στον προϋπολογισμό νέου ποσού για την αποκομιδή απορριμμάτων από ιδιώτη αν δεν υπάρξουν διαβεβαιώσεις ότι θα προκηρυχτεί διαγωνισμός από τις υπηρεσίες του δήμου και πως δεν θα υπάρξει ξανά απόφαση για απ’ ευθείας ανάθεση, ενώ καυτηρίασε τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που δαπανά η δημοτική αρχή για πληρωμές συμβούλων σε ό,τι αφορά ειδικά τα έργα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο φαίνεται να παρουσιάζει ήδη δυσκολίες.

Για το Πάρκο Πολιτισμού

Αναφορικά με το θέμα των πρώην στρατιωτικών φυλακών, ο κ. Γιωτίτσας, ως εισηγητής της παράταξης, εξέφρασε την ανησυχία της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην εξέλιξη του έργου, αποδίδοντας ακέραια την ευθύνη γι’ αυτές στη σημερινή δημοτική αρχή.

«Σας έχουμε ακούσει πολλές φορές να λέτε ότι δεν παραλάβατε μελέτες κι ότι έχετε βρει καμμένη γη, εδώ όμως δεν μπορείτε να επικαλεστείτε αυτή τη δικαιολογία γιατί η σύμβαση με τους μελετητές, που αναδείχτηκαν από τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019. Δύο χρόνια μετά όμως δεν έχει γίνει τίποτα και ζητάτε να δώσουμε παράταση για να παραλάβουμε τις μελέτες τον Οκτώβριο του 2021. Είστε σίγουροι ότι το έργο που αφορά τη δημιουργία Πάρκου Πολιτισμού, με προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ, θα προλάβει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2023 -όπως προβλέπεται- και πως δεν θα κινδυνεύσει η χρηματοδότησή του;», κατέληξε ο κ. Γιωτίτσας.

Δείτε Επίσης

Κορονοϊός: 7.158 κρούσματα και 8 θάνατοι – Στους 102 οι διασωληνωμένοι

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (16/6) 7.158 νέα κρούσματα κορονοϊού, με 1.062 επαναλοιμώξεις, ενώ οι ...