Κυριακή , 19 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Η απάντηση του Δήμου Ζαγορίου για την κατάπτωση στο μονοπάτι προς τη Σκάλα Βραδέτου

Η απάντηση του Δήμου Ζαγορίου για την κατάπτωση στο μονοπάτι προς τη Σκάλα Βραδέτου

Με αφορμή σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε τοπικά ΜΜΕ, για την κατάπτωση στο μονοπάτι προς τη Σκάλα Βραδέτου, η Δημοτική Αρχή Ζαγορίου, προχώρησε στην εξής ενημέρωση:

«Ο Δήμος Ζαγορίου έχει διαπιστώσει εδώ και 10 ημέρες περίπου την κατάπτωση παλαιού τοίχου αντιστήριξης στο μονοπάτι, λίγα μέτρα πριν από το γεφύρι.

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Ζαγορίου, Γιώργος Σουκουβέλος, επικοινώνησε με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθόσον πρόκειται για μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου.

Από την αυτοψία προέκυψε πως η κατάπτωση οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις και δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την στατικότητα του γεφυριού.

Ο Δήμος ήδη έχει αναθέσει την αποκατάσταση και τον καθαρισμό της Σκάλας Βραδέτου και Βίτσας από πέρυσι, όμως -λόγω καιρικών συνθηκών- δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό του, ο Δήμος Ζαγορίου έχει τη δυνατότητα να προβεί άμεσα σε οποιεσδήποτε ενέργειες κρίνονται απαραίτητες σε έκτακτες και κατεπείγουσες περιπτώσεις.

Ήδη έχει εκπονηθεί μελέτη από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες  για την αντικατάσταση του τοίχου αντιστήριξης και την αποκατάσταση του μονοπατιού.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να ξεκινήσει το έργο.

Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του αγωνίζονται καθημερινά, δίνοντας λύση σε όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν.»

Δείτε Επίσης

Κρίσιμες αποφάσεις Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Σ.Α. Δ.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων

Με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ.Δ.Σ.Α. Δ.Ε. Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία πραγματοποιήθηκε την ...