Παρασκευή , 10 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Απασχόληση / ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΚΕΑ

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΚΕΑ

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων αναφορικά με πιθανές μελλοντικές εξελίξεις στο ΙΚΕΑ:

«ΜΕΤΑ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΙ; ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ; ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ; ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ;

Συνάδελφε – συναδέλφισσα του ΙΚΕΑ,

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Φουρλής, αφού αναφέρθηκε λεπτομερώς στα (εύρωστα) οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, παρουσίασε αναλυτικά και το πλάνο για το ΙΚΕΑ. Ανάμεσα στα άλλα, προβλέπεται και η σμίκρυνση στο μισό (από 20.000 σε 10000 τ.μ.) των καταστημάτων σε Ιωάννινα και Λάρισα. Όλα καλά για την επιχείρηση, αλλά:

ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! ΓΙΑΤΙ;

Γνωρίζοντας καλά ότι αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, έχουν περάσει πλήθος αντεργατικών μέτρων προς αξιοποίηση από την εργοδοσία (ατομικές συμβάσεις, απελευθέρωση απολύσεων, εκ περιτροπής εργασία κ.τ.λ.), και ενώ έρχεται μετά το Πάσχα προς ψήφιση η 10ωρη εργασία, δικαιολογημένα οι εργαζόμενοι στο κατάστημα των Ιωαννίνων ανησυχούν!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΚΑΜΙΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ!

Καλούμε τους εργαζόμενους στα ΙΚΕΑ Ιωαννίνων να είναι σε επαγρύπνηση! Να έρθουν σε επαφή με το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού μας για να πάρουν τα μέτρα τους! Να έρθουν σε επαφή με εργαζόμενους από τη Λάρισα, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και στα άλλα καταστήματα ΙΚΕΑ (Αθηνών, Θεσσαλονίκης κ.τ.λ.) για τις αλλαγές που ετοιμάζονται. Με κοινή δράση, να αποτρέψουν τα όποια σχέδια της εργοδοσίας για αλλαγή προς το χειρότερο των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Οι αλλαγές μπορεί να μην αφορούν μόνο τα τετραγωνικά των καταστημάτων σε Ιωάννινα/Λάρισα, αλλά και να επεκτείνονται στους μισθούς, στα ωράρια και στις συνθήκες εργασίας όλων των εργαζομένων του ομίλου. Να μην μείνει κανένας εργαζόμενος απροστάτευτος, κανένας εργαζόμενος μόνος! 

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ»

Δείτε Επίσης

Ερώτηση της Μερόπης Τζούφη προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την απόλυση επικουρικής ιατρού από το Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη σχετικά με την εκδικητική, όπως την χαρακτήρισε, ...