Δευτέρα , 1 Μαρτίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Για αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο κατηγορεί την κυβέρνηση η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο

Για αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο κατηγορεί την κυβέρνηση η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο της πρόσφατης τακτικής συνέλευσης της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ», όπου αποφασίστηκε η εναλλαγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Νικόλαος Ζήκος, μέχρι πρότινος Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης, βρήκε την ευκαιρία να δηλώσει τα εξής σχετικά με την κυβερνητική πολιτική:

«Η παράταξή μας έκανε την τακτική της Γενική Συνέλευση στις 6 Φλεβάρη, με θέματα τον απολογισμό δράσης και τους νέους στόχους για το επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα, στην συνέλευση αποφασίστηκε ομόφωνα, σύμφωνα με τις καταστατικές αρχές της παράταξης, η εναλλαγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έτσι τη θέση μου θα πάρει ο σύντροφος Ζώης Γαλατάς.

Αισθανόμαστε περήφανοι που, παρά τις δυσκολίες των περιοριστικών μέτρων και εν μέσω πανδημίας, βρίσκουμε ασφαλείς τρόπους να λειτουργούμε δημοκρατικά, με διάλογο και αποφάσεις, στις οποίες συμμετέχουν όλα τα μέλη και οι φίλοι της παράταξής μας.

Είμαστε περήφανοι που η παράταξή μας είναι παράταξη, όπου η γνώμη των εργαζομένων είναι η μόνη που έχει σημασία και μπορεί να εκφραστεί δημοκρατικά χωρίς περιορισμούς.

Και αυτό για μας έχει τεράστια σημασία, όταν στον γενικότερο πολιτικό περίγυρο κυριαρχεί η Αυταρχικότητα, η Αστυνομοκρατία και η «Κυριαρχία του Αφέντη Δήμαρχου, του Περιφερειάρχη, του Πρωθυπουργού και πάει λέγοντας…»

Την ώρα που η κυβέρνηση και οι φιλικοί προς αυτή Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες προωθούν την κατάργηση και αυτής της κουτσουρεμένης απλής αναλογικής και προβάλλουν ένα Αυταρχικό και Αντιδημοκρατικό πρότυπο, εμείς προωθούμε την πιο πλατιά δημοκρατία τόσο στη λήψη των αποφάσεων, όσο και στον έλεγχο και την εφαρμογή τους.

Βιώνουμε μια περίοδο με απανωτά Αυταρχικά μέτρα και Αστυνομοκρατία πρώτου μεγέθους από τη μεριά της κυβέρνησης.

Η προσπάθεια κατάργησης των απεργιών και διαδηλώσεων, η κατάργηση της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση, τα πρόστιμα και μπλόκα, σαν μοναδικό μέσο για την καταπολέμηση της πανδημίας, η προσπάθεια Αστυνόμευσης της φοιτητικής νεολαίας είναι η αρχή και φαίνεται να έρχεται συνέχεια στον Αυταρχικό – Αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης.

Δυστυχώς, σύμμαχοι στον Αυταρχικό – Αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης βρίσκονται και παράγοντες της αυτοδιοίκησης (Δήμαρχοι – Περιφερειάρχες), συμβάλλοντας και αυτοί στον περιορισμό της αγανάκτησης και των διαμαρτυριών των εργαζομένων.

Φαίνεται ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να εξυπηρετήσουν είναι τόσο εξόφθαλμα Άνομα και σε βάρος των εργαζομένων, ώστε να χρειάζονται το γκλοπ και το περίστροφο των ειδικών μονάδων για να τα ικανοποιήσουν.

Απέναντι σε αυτά αντιτάσσουμε την πιο πλατιά δημοκρατία, την πιο πλατιά συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων και φυσικά την πιο πλατιά ανάπτυξη της οργανωμένης μαζικής αντίστασης.

Η δική μας εικόνα είναι εικόνα από το μέλλον της Ανθρώπινης Κοινωνίας, η δική τους είναι εικόνα από ένα Σκοτεινό Αντιδημοκρατικό παρελθόν, που έχει καταδικασθεί από το λαό.

Έτσι θα καταδικασθεί και τώρα.

Να είναι σίγουροι γι αυτό

Δείτε Επίσης

Κοινό αίτημα τριών Δήμων της Θεσπρωτίας για αναστολή της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας

Οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, Σουλίου, κ. Ιωάννης Καραγιάννης, και Φιλιατών, κ. Σπυρίδων Παππάς, ...