Πέμπτη , 27 Ιανουαρίου 2022
Αρχική / ΓΕΩΡΓΙΑ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ / «Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας οι αγρότες και και οι κτηνοτρόφοι της Άρτας», προειδοποιεί η Όλγα Γεροβασίλη

«Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας οι αγρότες και και οι κτηνοτρόφοι της Άρτας», προειδοποιεί η Όλγα Γεροβασίλη

Στην ακόλουθη δήλωση προέβη η Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Άρτας:

«Η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο της Άρτας όλο και χειροτερεύει.

Τα εσπεριδοειδή έχουν μείνει απούλητα, στα αζήτητα και όσα λίγα διατέθηκαν, αυτό έγινε σε εξευτελιστικές τιμές, που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής.

Παραγωγοί σε απόγνωση, πνιγμένοι στα χρέη, παρακαλούν να πέσει ένα χαλάζι ή να κάνει έναν παγετό, ώστε να μειώσουν τη ζημιά τους μέσω της αποζημίωσης του ΕΛ.Γ.Α.

Οι ελαιοπαραγωγοί είδαν τις τιμές να κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και η πλειοψηφία των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και κτηνοτρόφων έχουν μείνει εκτός επιστρεπτέας ενίσχυσης, παρά το γεγονός ότι επλήγησαν ιδιαίτερα από τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του Covid-19 και την αναστολή λειτουργίας σε κλάδους όπως η εστίαση, οι λαϊκές αγορές κ.λπ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και, παρά την επίπονη προσπάθεια των κυβερνητικών ΜΜΕ να εμφανίσουν την κυβέρνηση στο πλευρό του λαού και τον πρωθυπουργό ως τον σωτήρα της χώρας σε καιρό πανδημίας, η πραγματικότητα δεν μπορεί πια να κρυφτεί.

Είχαμε έγκαιρα επισημάνει στην κυβέρνηση ότι ο πρωτογενής τομέας πλήττεται σε τεράστιο βαθμό από τις συνέπειες της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων και οι οικογένειές τους να αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά πρόβλημα επιβίωσης.

Και της είχαμε προτείνει να λάβει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης των παραγωγών -ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν- και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν προγράμματα απορρόφησης των προϊόντων, ώστε αυτά να διατεθούν στη συνέχεια σε κρατικές και κοινωνικές δομές.

Δυστυχώς, όπως και για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, έτσι και για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί έχουν άλλη στόχευση.»

Δείτε Επίσης

«Η πολιτική προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ισχυροποιεί και πλουτίζει τους εμποροβιομηχάνους», σύμφωνα με την Επιτροπή Περιοχής – Ηπείρου Λευκάδας – Κέρκυρας του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Περιοχής Ηπείρου – Λευκάδας – Κέρκυρας του ΚΚΕ σχετικά ...