Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ / «Χωρίς σύγχρονο και ενιαίο πολεοδομικό σχεδιασμό στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων θα συνεχίζονται οι αυτοσχεδιασμοί», τονίζει ο Σταύρος Καλογιάννης

«Χωρίς σύγχρονο και ενιαίο πολεοδομικό σχεδιασμό στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων θα συνεχίζονται οι αυτοσχεδιασμοί», τονίζει ο Σταύρος Καλογιάννης

Σχετικά με την αξιοποίηση του παλιού κτηρίου του Πανεπιστημίου ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε σήμερα τα εξής:

«Ανακινείται τις τελευταίες ημέρες, πάλι, το θέμα ανακατασκευής και αξιοποίησης του παλιού κτηρίου που στέγαζε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην οδό Δομπόλη. Επανέρχονται παλιότερες προτάσεις, ακούγονται και νέες απόψεις.

Ορισμένες είναι ενδιαφέρουσες, άλλες ανεδαφικές. Στερούνται όμως τεκμηρίωσης, πλην της πρότασης της Περιφέρειας του 2013, η οποία στηριζόταν σε πολυκριτηριακή ανάλυση και προέβλεπε την μετατροπή του παλιού κτιρίου σε συγκρότημα επιπλωμένων διαμερισμάτων για φοιτητές, στα πρότυπα σύγχρονων ευρωπαϊκών φοιτητικών εστιών, με παράλληλη λειτουργία, στο ισόγειο, εμπορικών χρήσεων (εστίασης, ψυχαγωγίας) και μουσείου.

Αποδεικνύεται, ακόμη μία φορά, το μεγάλο έλλειμμα σχεδιασμού που υπάρχει στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Χωρίς σύγχρονο και ενιαίο πολεοδομικό σχέδιο, θα συνεχίζουμε να αυτοσχεδιάζουμε για το εάν χρειάζεται νέο Δημαρχείο και που πρέπει αυτό να χωροθετηθεί, που θα εγκατασταθεί το κλειστό γήπεδο της ξιφασκίας (όταν με το καλό μεταφερθεί από το Ελληνικό στην πόλη μας), τι θα γίνει με την Τεχνόπολη, ποιες θα είναι οι χρήσεις γης στον χώρο του στρατοπέδου Βελισσαρίου όταν παραχωρηθεί στον Δήμο, και για πολλά άλλα. Υπενθυμίζω ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο προβλέπει να χρησιμοποιηθεί ως Δημαρχείο το κτήριο που στεγάζει σήμερα την Περιφέρεια, με μεταφορά των Υπηρεσιών της Περιφέρειας στο νέο Διοικητικό Κέντρο που προβλέπεται στο πάρκο Βελισσαρίου (μετά την παραχώρηση της συνολικής έκτασης του στρατοπέδου στην πόλη).

Συμπερασματικά, η εκπόνηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το οικιστικό συγκρότημα Ιωαννίνων, το οποίο θα επικαιροποιήσει τον σχεδιασμό του Ρυθμιστικού, δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο. Στη συνέχεια, όλα θα πάρουν το δρόμο τους, με οργανωμένο τρόπο.»

Δείτε Επίσης

3ο θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το 3ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών θα πραγματοποιηθεί από 30 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2019 ...