Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δ.Πιτσιάβας(ΚΚΕ)-Σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση στο στρατόπεδο “Κατσιμήτρου”.

Δ.Πιτσιάβας(ΚΚΕ)-Σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση στο στρατόπεδο “Κατσιμήτρου”.

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])– Την παρέμβαση του ΚΚΕ για τα κρούσματα covid 19 στο στρατόπεδο “Κατσιμήτρου” στο Πέραμα Ιωαννίνων ,και τις προτάσεις για τα μέτρα προστασίας στα στρατόπεδα ανέδειξε ο Δημήτρης Πιτσιάβας εκ μέρους της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας -Λευκάδας , σε συνέντευξή του (Ηχητικό ΕΔΩ), στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.Για το θέμα αυτό υπήρξε ανακοίνωση της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και ερώτηση στην Βουλή από το ΚΚΕ

Ανακοίνωση της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ επισημαίνει την «παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας στα στρατόπεδα, όπου υπάρχει αναγκαστικός συγχρωτισμός των στρατευμένων και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων». Στην ανακοίνωση τονίζονται οι ευθύνες των κατά τόπους διοικήσεων των στρατοπέδων, όπως αυτής του «Κατσιμήτρου», που αντί για μέτρα προστασίας, λίγους μήνες πριν είχε ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας ενάντια σε «κλιμάκιο του ΚΚΕ που ενημέρωνε από το πρώτο κύμα της πανδημίας για την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας στα στρατόπεδα».

Η Οργάνωση του ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση εδώ και τώρα να σταματήσει το κρεσέντο τρομοκρατίας και να πάρει τώρα, πριν είναι αργά, άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας σε όλους τους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός και ειδικότερα για τους στρατευμένους και το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».

Καλεί επίσης τους φαντάρους στη «δημιουργία Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας με σκοπό τη συμβολή, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της υγείας».

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ερώτηση με την οποία ζητά να ληφθούν μέτρα για την προστασία της υγείας της στρατευμένης νεολαίας και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.

Η Ερώτηση, που απευθύνεται προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και που υπογράφεται από τους βουλευτές του Κόμματος Νίκο Παπαναστάση και Θανάση Παφίλη, αναδεικνύει την κατάσταση στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» και σημειώνει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης. Θυμίζει ότι «από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας, πληθώρα δημοσιευμάτων από στρατευμένους, Ενώσεις Στρατιωτικών, καθώς και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) ζητούσαν τη χορήγηση ικανών ποσοτήτων σε υλικά και μέσα προστασίας».

Σημειώνει ότι η κυβέρνηση οφείλει έστω και τώρα να πάρει άμεσα μέτρα για τους στρατευμένους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, και ρωτάει τον υπουργό τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την προστασία της υγείας της στρατευμένης νεολαίας, καθώς και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του Κόμματος ζητούν άμεσα και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ σε οπλίτες και μόνιμο προσωπικό. Κάθε ύποπτο περιστατικό να απομονώνεται άμεσα σε ασφαλή χώρο και κάθε επαφή να γίνεται αποκλειστικά από εκπαιδευμένο και κατάλληλα εξοπλισμένο προσωπικό.

Θερμομέτρηση και εξοπλισμός, απολυμάνσεις σε εισόδους – εξόδους, χορήγηση όλου του αναγκαίου υλικού και ειδών καθαριότητας.

Να εξασφαλιστεί και να εκπαιδευτεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις μονάδες και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Μέτρα για να μην υπάρχει συγχρωτισμός, με αξιοποίηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων και επίταξη ξενοδοχειακών και άλλων κατάλληλων οικημάτων όπου χρειάζεται.

Λήψη αυστηρών μέτρων υγιεινής και καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους. Διαρκής απολύμανση των αποχωρητηρίων και άμεση επισκευή των εγκαταστάσεών τους. Καθαρισμός και απολύμανση δικτύων εξαερισμού σε οικήματα, πλοία, αεροσκάφη.

Να ανανεώνονται συχνά τα κλινοσκεπάσματα.

Ιδιαίτερη μέριμνα για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων και των υποβρυχίων.

Να εμβολιαστεί το σύνολο των υπηρετούντων, μονίμων και εφέδρων στις Ενοπλες Δυνάμεις με το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης.

Να προσαρμοστεί, αναλόγως των συνθηκών, το πρόγραμμα των υπηρεσιών και της εκπαίδευσης των μονάδων.

Χορήγηση ειδικής άδειας στις οικογένειες στρατιωτικών με τέκνα, σε εκπαιδευτικές δομές όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης.

Να δοθεί έκτακτο επίδομα, στο ύψος τουλάχιστον του βασικού μισθού, σε στρατευμένους και οικογένειες στρατευμένων που νοσηλεύονται σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης ή βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα. Δωρεάν μετακίνηση προς τους τόπους μόνιμης κατοικίας, με όλα τα μέσα. Να υπάρξει ο αναγκαίος προγραμματισμός για να μη χαθούν οι άδειες των στρατευμένων και μονίμων στελεχών, λόγω της πανδημίας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...