Κυριακή , 30 Ιουνίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Ερώτηση στη Βουλή 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών

Ερώτηση στη Βουλή 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών

Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσαν 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, έπειτα από πρωτοβουλία των τομεαρχών Παιδείας, Νίκου Φίλη και Μερόπης Τζούφη, καθώς και της βουλευτού Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η έλλειψη σχεδιασμού από πλευράς του υπουργείου Παιδείας αποτυπώνεται -μεταξύ άλλων- και στην αδυναμία κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών τόσο στη γενική εκπαίδευση, όσο και στην ειδική αγωγή.

Επίσης τονίζουν πως ενώ η καταγραφή των κενών έχει ολοκληρωθεί, αποτυπώνοντας τις σημαντικές ελλείψεις στην Παράλληλη Στήριξη και στις Τάξεις Υποδοχής των Δημοτικών ήδη από το Σεπτέμβριο, το υπουργείο Παιδείας δεν προχωρά στην κάλυψη των θέσεων παρά το γεγονός ότι οι πιστώσεις είναι διαθέσιμες μέσω του ΕΣΠΑ.

Ακόμα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως λόγω των χιλιάδων κενών, το υπουργείο Παιδείας μετέφερε εκπαιδευτικούς από τα Τμήματα Ένταξης στα Ειδικά Σχολεία αφήνοντας τις θέσεις τους κενές και δημιουργώντας νέα κενά.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν εξηγήσεις από την αρμόδια υπουργό για τους λόγους που δεν έχει καλύψει τα κενά των εκπαιδευτικών, καθώς και σαφές χρονοδιάγραμμα όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών στην ειδική, την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την παράλληλη στήριξη και τις τάξεις υποδοχής.

Δείτε Επίσης

Γ.Πλεύρης (Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων) -Τιμάμε τον SAMUEL PATY,τον εκπαιδευτικό ,ήρωα της σύγχρονης εποχής.Αποφασισμένος δάσκαλος να διδάξει την ελευθερία της έκφρασης.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην πρωτοβουλία  του 1ου Γυμνασίου  Ιωαννίνων να κρατηθεί  στην πρωινή  προσευχή ενός  ...