Κυριακή , 19 Μαΐου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Διαδικτυακή συνάντηση των εταίρων του έργου SOLIS

Διαδικτυακή συνάντηση των εταίρων του έργου SOLIS

Δράσεις ενεργειακής αποδοτικότητας σε τοπικό επίπεδο στο επίκεντρο του σχεδιασμού του Δήμου Πρέβεζας και συνεργαζόμενων φορέων

Η πορεία υλοποίησης του έργου SOLIS αποτέλεσε το κεντρικό αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Δήμου Πρέβεζας, του Δήμου Φοινίκης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021. Tο έργο SOLIS – «Διασυνοριακή συνεργασία για την ενεργειακή αποδοτικότητα με τη χρήση ηλιακής ενέργειας» συντονίζεται από το Δήμο Πρέβεζας και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg IPA CBC «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020» και αποσκοπεί στη μείωση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας μέσω της χρήσης ΑΠΕ και στην προώθηση ενός πιο ενεργειακά αποδοτικού τρόπου ζωής, προωθώντας έτσι τη βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Νίκος Γεωργάκος, ενημέρωσε τους συνεργαζόμενους φορείς (Δήμο Φοινίκης και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) ότι ο Δήμος Πρέβεζας προχωράει εντατικά στη δημοσίευση ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στον Λούρο, που αποτελεί το κυρίαρχο αντικείμενο του έργου για τον Δήμο Πρέβεζας. Επιπλέον, τόνισε ότι ο Δήμος Πρέβεζας έχει επενδύσει σημαντικά στις δράσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου για παιδιά και εκπαιδευτικούς, που θα υλοποιηθούν στην Πρέβεζα, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η προώθηση ενός πιο ενεργειακά αποδοτικού τρόπου ζωής στην Πρέβεζα αποτελεί επιδίωξη στρατηγικής σημασίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Πρέβεζας για το 2021-2027». Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Φοινίκης, κ. Κίτσιος, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που το έχουν ανάγκη και θα δώσει ώθηση στη Φοινίκη, μία περιοχή με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης -με ελλείψεις, ωστόσο, σε υποδομές- και τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες θα το φέρουν εις πέρας, ενημερώνοντας αντίστοιχα ότι και στο Δήμο Φοινίκης οι διαγωνιστικές διαδικασίες, που συνδέονται με τις ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοτικών κτηρίων, θα εκκινήσουν σύντομα. Η Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών και Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου SOLIS, κ. Κατερίνα Πλακίτση, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξέφρασε την επιθυμία της να στηρίξει το έργο, προκειμένου να αφήσει το αποτύπωμά του και να αποτελέσει το έναυσμα για μελλοντικές συνεργασίες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι έχουν ήδη εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας οι τεχνικές προδιαγραφές και τα τεύχη δημοπράτησης για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στον Λούρο. 

Το έργο SOLIS συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Interreg IPA CBC «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...