Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Διαδικτυακό σεμινάριο για «Το θεατρικό παιχνίδι στο σχολείο» από τη Σχολή Θεάτρου Ορφέας

Διαδικτυακό σεμινάριο για «Το θεατρικό παιχνίδι στο σχολείο» από τη Σχολή Θεάτρου Ορφέας

Διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο για την «Οργάνωση και τον Σχεδιασμό Σχολικής Παράστασης» θα διεξαγάγει η Σχολή Θεάτρου Ορφέας. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 21 Απριλίου, ώρες 6:00 – 11:00 μ.μ. 

Εμψυχωτές θα είναι οι Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, Εργοθεραπευτής στην Α/βάθμια Εκπαίδευση, MSc, Παιδαγωγική Θεάτρου – Εμψύχωση Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού, και Χρήστος Χρήστου, Ηθοποιός – Σκηνοθέτης.

Η οργάνωση και ο σχεδιασμός μίας σχολικής παράστασης είναι μία διαδικασία που απασχολεί πολλούς εκπαιδευτικούς ανά τα χρόνια. Η εύρεση διαφόρων κειμένων και ιδεών, η δραματοποίηση ως μέθοδος, η προσέγγιση της πολυθεματικότητας, καθώς και οι διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι μερικές από τις διαδικασίες, οι οποίες αποτελούν τη βάση μίας σχολικής γιορτής ή παράστασης.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα προσεγγιστούν: 

  • Η μέθοδος του Θεατρικού Παιχνιδιού
  • Η Παιδαγωγική Θεάτρου
  • Η Θεατρική Αγωγή

Μέσα από αυτούς τους τρεις βασικούς πυλώνες, θα δοθούν ιδέες και προτάσεις σχετικά με την προσέγγιση του πώς μπορεί να οργανωθεί μία σχολική εορτή, η οποία απευθύνεται όχι μόνο στους γονείς, αλλά στα ίδια τα παιδιά που συμμετέχουν. Το βίωμα, η εμπειρία του βιώματος, καθώς και η προσωπική έκφραση του κάθε παιδιού, αποτελούν την κινητήριο δύναμη του σεμιναρίου αυτού, που απευθύνεται σε όσους εργάζονται ή θα εργαστούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε φοιτητές και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Κόστος: 30 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: [email protected]

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978047081

Σύντομα Βιογραφικά Σημείωματα

Ο Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας και Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού «Λάκης Κουρετζής». Έχει παρακολουθήσει το Studio Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου (2015-2017), ενώ έχει φοιτήσει στο Κέντρο Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας και τώρα φοιτά στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της «Κριτικής Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών». Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι επόπτης του τμήματος εργοθεραπείας στα διεπιστημονικά κέντρα «Δια… Λόγου Τέχνη», ενώ πλέον συνεργάζεται με το eidikospaidagogos.gr και το Aegean College στο Τμήμα Εργοθεραπείας. Με τη συνεργάτιδά του Κάτια Μακρυκώστα έχουν δημιουργήσει το πιστοποιημένο πρόγραμμα «Θεατρικό Παιχνίδι και Ειδική Αγωγή», ενώ θεατρικά του κείμενα έχουν ανέβει σε διάφορες αθηναϊκές σκηνές. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Δεν με Ξέρεις» και «Θεριά» στην κοινή έκδοση Delete με την Βάνα Πεφάνη.

Ο Χρήστος Χρήστου γεννήθηκε στο Μόναχο και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής Πρόβα. Σπούδασε παιδαγωγική θεάτρου – θεατρικό παιχνίδι στη σχολή του Λάκη Κουρετζή στο Θέατρο Ημέρας. Επίσης παρακολούθησε το πρόγραμμα «Η σκηνοθεσία στο Θέατρο» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως και πολλά σεμινάρια υποκριτικής με τους Γιώργο Καραμίχο, Ζωή Ξανθοπούλου, Πασχάλη Τσαρούχα, Γιάννη Παρασκευόπουλο κ.ά. Από το 2013 έως το 2019 διηύθυνε καλλιτεχνικά το Θέατρο Έκφραση στα Ιωάννινα. Έχει σκηνοθετήσει τις εξής παραστάσεις: «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» (2014 & 2016), «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» (2015 & 2018), «Ματωμένος Γάμος» (2016), «Δεν Πληρώνω – Δεν Πληρώνω» (2017), «Θοδωρής, ετών 33 μ.χ.» (2017), «Σκοτεινή Πέτρα» (2018 – 2019), «Ρομπέν των Δασών» (2020) κ.ά. Το καλοκαίρι του 2020 σκηνοθέτησε στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων το έργο του Κατσικονούρη «Καλιφόρνια Ντρίμιν», στο οποίο και πρωταγωνίστησε. Το 2020 ίδρυσε μαζί με την ηθοποιό Ναταλία Μίγδου τη Σχολή Θεάτρου Ορφέας στο κέντρο των Ιωαννίνων. Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις. Οι δύο τελευταίοι ρόλοι του είναι ο «Caveman» (μονόλογος) το 2019, σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Γεννατά, και ο «Γυάλινος Κόσμος» (Τομ) το 2020, σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου. Διδάσκει θεατρική αγωγή σε παιδιά – εφήβους – ενήλικες από το 2013 και έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις με μαθητές όλων των ηλικιών. Έχει διδάξει σε θεατρικά εργαστήρια και πολιτιστικούς συλλόγους σε όλη την Ήπειρο και στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...