Παρασκευή , 12 Αυγούστου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Συνεχής η προσπάθεια για υιοθεσίες αδέσποτων

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Συνεχής η προσπάθεια για υιοθεσίες αδέσποτων

Ο Δήμος Ιωαννιτών συνεχίζει με αμείωτη ένταση να υλοποιεί το πρόγραμμα εμβολιασμών, στειρώσεων και φροντίδας αδέσποτων σκύλων που διαβιούν στα διοικητικά του όρια.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες κτηνιατρικές εργασίες για την ευζωία των ζώων όπως στείρωση, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση και φυσικά ηλεκτρονική σήμανση, πριν την ένταξη τους στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως ορίζει ο νόμος.

Προφανώς με την βοήθεια των φιλοζωικών σωματείων και φιλόζωων της περιοχής γίνεται προσπάθεια να βρουν μια φιλόξενη στέγη πολλά ζώα και όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Τσόλης όλοι όσοι ασχολούνται με το ευαίσθητο κομμάτι της διαχείρισης των αδέσποτων είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τα σαράντα έως πενήντα ζώα που υιοθετούνται κατά μέσο όρο κάθε μήνα.

Στο μεταξύ σχεδόν σε καθημερινή βάση η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου με επικεφαλής τον κτηνίατρο Άμπο Σάλεχ  πραγματοποιεί εμβολιασμούς σε αδέσποτα ζώα ενώ επισκέφτηκε και εμβολίασε τα σκυλιά που διαβιούν στον καταυλισμό προσφύγων στον Κατσικά.

Δείτε Επίσης

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Μία συγκινητική εκδήλωση για τέσσερις παλιές δόξες του ΠΑΣ

Σε μία εκδήλωση συγκινησιακά φορτισμένη ο Δήμος Ιωαννιτών τίμησε τέσσερις παλαίμαχους του ΠΑΣ Γιάννινα, τέσσερις ...