Σάββατο , 11 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ-Από την αρχή του έτους στειρώθηκαν 386 αδέσποτα

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ-Από την αρχή του έτους στειρώθηκαν 386 αδέσποτα

Ο Δήμος Ιωαννιτών με την αρμόδια υπηρεσία του και την ενεργό συμμετοχή των φιλοζωικών σωματείων και τους εθελοντές φιλόζωους συνεχίζει να μεριμνά για τα αδέσποτα που βρίσκονται εντός των διοικητικών του ορίων.
Όπως επισημαίνει ο εντεταλμένος σύμβουλος για την διαχείριση του κυνοκομείου Νίκος Τσόλης οι βασικοί άξονες του προγράμματος αφορούν την καταγραφή των αδέσποτων ζώων τα οποία σημαίνονται ηλεκτρονικά με microchip, ακολουθεί ο έλεγχος της υγείας τους, η στείρωση, η αποπαρασίτωση και ο εμβολιασμός τους και αφού τους παρέχεται η κτηνιατρική φροντίδα στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του κυνοκομείου του Δήμου μας, είτε υιοθετούνται είτε επανατοποθετούνται στα σημεία από τα οποία περισυνελέγησαν, όπως ορίζει ο νόμος. Στο θέμα των υιοθεσιών καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια και κατά μέσο όρο ανά μήνα περισσότερα από πενήντα ζώα βρίσκουν μια στέγη, η δε υιοθεσία γίνεται με απλή φωτοτυπία της ταυτότητας του υποψηφίου αναδόχου (για πληροφορίες τηλ. επικοινωνίας 2651361165 και 2651361380).
Στο πλαίσιο της διαχείρισης και της προστασίας των αδέσποτων ζώων, καταλήγει ο Νίκος Τσόλης, στον κατάλληλο διαμορφωμένο χώρο του κυνοκομείου του Δήμου μας υλοποιήθηκε και τον μήνα Οκτώβριο το πρόγραμμα στειρώσεων σε 45 ζώα, ενώ από την αρχή του έτους στειρώθηκαν 386 αδέσποτα και οι προσπάθειες θα συνεχιστούν ευελπιστώντας ότι με την βοήθεια όλων θα έχουμε λιγότερα αδέσποτα στους δρόμους, μεγαλύτερη φιλοζωική συνείδηση και περισσότερους υπεύθυνους ιδιοκτήτες σκύλων που δεν θα τα εγκαταλείπουν.

Δείτε Επίσης

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Αναβάθμιση υποδομών στην περιοχή του Κάστρου με προϋπολογισμό 200 χιλιάδων ευρώ

Τον δρόμο της υλοποίησης παίρνει ένα ακόμη έργο μετά την σύμβαση με τον ανάδοχο που ...