Δευτέρα , 1 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ε.Κ.Ι: “ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ – ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ – ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ”

Ε.Κ.Ι: “ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ – ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ – ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ”

Από: Χάρης Δάφλος–

Η κυβέρνηση με το όργιο καταστολής και βίας θέλει να κρύψει την ευθύνη της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και τα όργια κορονοϊού στα μεγάλα εργοστάσια και τα σούπερ μάρκετ, τονίζει σε ανακοίνωσή το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Εδώ στα Γιάννενα δυνάμεις των ταξικών σωματείων του ΕΚΙ, μαζικών φορέων της πόλεις και φοιτητικών συλλόγων δίνουμε τη μάχη της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας με συμβολικές φρουρές, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία μας έξω από τα δύο μεγάλα πτηνοσφαγεία του Νομού ΠΙΝΔΟΣ- Νιτσιάκος και στο σούπερ μάρκετ ΙΝ στο κέντρο της πόλης.

 Από πολύ νωρίς, στις 6 τα ξημερώματα, οι αστυνομικές δυνάμεις της πόλης, πάντα με κυβερνητική εντολή, βρέθηκαν να «υπερασπίζονται» την υγεία της κοινωνίας έξω από το Market IN, με εφτά προσαγωγές συνδικαλιστών, μεταξύ των οποίων δύο υγειονομικών των νοσοκομείων, και δεκάδες πρόστιμα, παρά το γεγονός της επίδειξης ταυτότητας και βεβαίωσης μετακίνησης.

Συνεχίζοντας στην ίδια ρότα, δυνάμεις της ασφάλειας, της ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το ΕΚΙ και άλλες κατευθύνθηκαν στις συμβολικές συγκεντρώσεις στα εργοστάσια.  

            Η σημερινή εικόνα είναι συνέχεια της καταστολής και βίας με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, της προσπάθειας τρομοκράτησης συνδικαλιστή και συνολικά της τρομοκρατίας που συνεχίζεται εδώ και μέρες έξω από χώρους δουλειάς που δρουν συνδικαλιστές, για την ενημέρωση των εργαζόμενων και την επιτυχίας της απεργίας.

Είναι προφανές ότι ο ζήλος της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών δεν είναι η «προστασία της υγείας», αλλά η καταστολή των αγώνων, των διεκδικήσεων των εργαζομένων για ζωή, υγεία και δικαιώματα.

Η κυβέρνηση έχει στο ακέραιο την ευθύνη και αντί να  στέλνει δυνάμεις καταστολής ενάντια στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους θα έπρεπε να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Αντί να κάνει προσαγωγές συνδικαλιστών, να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Αντί να ψάχνει συνωστισμό σε συγκεντρώσεις και στους δρόμους, να σπάσει το άβατο των εργοστασίων που ο κορονοϊός θερίζει τους εργάτες, τα παιδιά τους και τις οικογένειες τους!

Όσο κι αν προσπαθούν να σταματήσουν τους αγώνες μας, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω! Δε μας φοβίζουν!

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να βγούμε από την πανδημία με λιγότερα δικαιώματα, με τσακισμένους μισθούς, με σκυμμένο κεφάλι, φοβισμένοι και με λιγότερες απαιτήσεις. Για αυτό τους ενοχλεί η σημερινή μέρα, γιατί εκατοντάδες σωματεία, εργατικά κέντρα και Ομοσπονδίες πήραν την απόφαση να πουν όχι στο νομο- έκτρωμα που φέρνουν στη Βουλή.

Απεργούμε γιατί δε θέλουμε να ψηφιστεί ο νόμος που μας πάει 134 χρόνια πίσω, χωρίς οχτάωρο, με απλήρωτες υπερωρίες, με 200€ και χωρίς δικαιώματα!

Απεργούμε γιατί διεκδικούμε μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους που δουλεύουμε, με κρατική και εργοδοτική ευθύνη!

Απεργούμε γιατί διεκδικούμε άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις και επίταξη του ιδιωτικού τομέα!

Είναι ώρα μάχης για όλους και για όλες! Δεν έχουμε περιθώρια αναβολής των αγώνων και των διεκδικήσεων μας!

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...