Πέμπτη , 2 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ / Η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Νομού Ιωαννίνων διεκδικεί την πλήρη καταβολή αναδρομικών 11 μηνών από τις περικοπές στις συντάξεις

Η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Νομού Ιωαννίνων διεκδικεί την πλήρη καταβολή αναδρομικών 11 μηνών από τις περικοπές στις συντάξεις

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την πλήρη καταβολή των αναδρομικών της περιόδου Ιουλίου 2015 – Μαΐου 2016 από τις περικοπές στις συντάξεις, η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Νομού Ιωαννίνων αναφέρει τα εξής:

«Συνάδελφοι, -ισσες

Με την απόφαση 1439/2020 του Συμβουλίου Επικρατείας και της από 2/10/2020 γνωμοδότηση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου προβλέπεται η καταβολή αναδρομικών (11 μηνών) από τις περικοπές στην κύρια σύνταξη, στην επικουρική και στα δώρα Χριστουγέννων (400), Πάσχα (200), καθώς και στο επίδομα αδείας (200).

Επειδή έγινε επιστροφή μόνο στην κύρια σύνταξη για το 11μηνο (σε πολλούς έγιναν και λάθη),το δε ποσό της επικουρικής και των δώρων παρακρατήθηκαν παράνομα.

Απαιτούμε άμεσα να επιστραφούν τα ποσά που παράνομα παρακρατήθηκαν από την επικουρική και τα δώρα και να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν σε πολλούς συναδέλφους.

Η πολιτική της κυβέρνησης και η τακτική της μέχρι τώρα ,αποβλέπει στο χτύπημα των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των συνταξιούχων και των εργαζομένων που κέρδισαν με αίμα και ιδρώτα.

Συνεχίζοντας τον αγώνα  ενάντια σ’αυτήν την πολιτική πιστεύουμε ότι οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα. Με αγώνες πετύχαμε τη μη περικοπή των συντάξεων το 2019 ,την επαναφορά των συντάξεων χηρείας στα προηγούμενα επίπεδα όπως και την καταβολή των αναδρομικών τελευταία σε όλους αναγκάζοντας την κυβέρνηση με τους αγώνες μας, να τα δώσει σε όλους  μη λαμβάνοντας υπ όψιν της τις αγωγές.

Οι μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων που συσπειρώνονται στις ΄΄Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις΄΄ανοίγουν δρόμους και φέρνουν αποτελέσματα.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

  • Λόγω της πανδημίας που έχει φέρει το σύστημα Υγείας στα όριά του και τη χώρα σε δύσκολη κατάσταση ζητούμε:
  • ‘Αμεσα μαζικές προσλήψεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού για στελέχωση των δομών Υγείας.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.
  • Δωρεάν τέστ covid-19  για ‘ολους.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα όσα παράνομα και αυθαίρετα μας έχουν παρακρατηθεί σε κύριες, επικουρικές και δώρα και όχι μόνο για το 11μηνο.

Καλούμε όλους τους  Συνταξιούχους σε διαρκεί αγώνα για να μη περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα της  κυβέρνησης που οδηγούν την κοινωνική ασφάλιση στα νύχια των ιδιωτών, καταργούν τον κοινωνικό της χαρακτήρα και απαλλάσσουν το κράτος και τους εργοδότες από τις υποχρεώσεις τους ,μετατρέποντας την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υπόθεση με απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη για εγγύηση του συνόλου των συντάξεων και όχι μόνο της εθνικής.

Καλούμε τους Συνταξιούχους σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αποτραπεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης, των δικαιωμάτων  και ελευθεριών των Συνταξιούχων και των Εργαζομένων.

Επίσης  καταδικάζουμε την αστυνομική βία, την καταστολή και τον κυβερνητικό αυταρχισμό στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τέλος καλούμε τους Συνταξιούχους (λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας) να στηρίξουν την Πανελλαδική απεργία στις 26 Νοεμβρίου συνεχίζοντας τον αγώνα για προστασία της Υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων των Συνταξιούχων και των Εργαζομένων.»

                                                                                       

Δείτε Επίσης

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΚΔΑΠ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΣΠΑ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ...