Δευτέρα , 29 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Έγινε και επίσημα η έναρξη του σεμιναρίου CCNAv7 της Cisco Networking Academy του Δήμου Πρέβεζας

Έγινε και επίσημα η έναρξη του σεμιναρίου CCNAv7 της Cisco Networking Academy του Δήμου Πρέβεζας

Το Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 και ώρα 16:00, έλαβε χώρα το δεύτερο μάθημα CCNAv7 της ακαδημίας ψηφιακών δεξιοτήτων της Cisco του Δήμου Πρέβεζας. Παράλληλα, παρουσιάστηκε από τον Δήμο Πρέβεζας και από στελέχη της Cisco Greece η λειτουργία της νέας ακαδημίας, στην οποία προσφέρονται δωρεάν τόσο η εκπαίδευση της πιστοποίησης (κόστους άνω των 1200€ -1500€ ανά εκπαιδευόμενο για την πιστοποίηση CCNAv7 της Cisco), όσο και τα έξοδα συμμετοχής των συμμετεχόντων στις διεθνής εξετάσεις για την πιστοποίηση (κόστους 260€).

Στη διαδικτυακή εκδήλωση συμμετείχαν και οι 26 εκπαιδευόμενοι του προγράμματος του πρώτου τμήματος, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Νίκος Γεωργάκος, η Κα Έλενα Πρασσάκη, Marketing & Communications Manager, Networking Academy Program Manager, Cisco Greece, Cyprus & Malta, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Διοίκησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Προγραμματισμού Οργάνωσης Πληροφορικής, κ. Γιάννης Δαρδαμάνης, ο κ. Δ. Τσαούσογλου, επιστημονικός υπεύθυνος για τη Cisco Networking Academy του S.C.G., και ο κ. Κων/νος Μαγκούφης, ICT Engineer και πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Cisco Networking Academy του Δήμου Πρέβεζας.

Η Κα Πρασσάκη, ως η επίσημη προσκεκλημένη στη ψηφιακό event της Cisco Networking Academy του Δήμου Πρέβεζας για την επίσημη έναρξη, επεσήμανε στο χαιρετισμό της προς τους συμμετέχοντες τη σπουδαιότητα της ίδρυσης της ακαδημίας και συνεχάρη προσωπικά τον Δήμαρχο Πρέβεζας και τη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία αυτή. Αναφέρθηκε επίσης στις ψηφιακές δεξιότητες, που θα αναπτύξουν οι συμμετέχοντες του προγράμματος, οι οποίες αποτελούν βάση για το ψηφιακό μετασχηματισμό και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες εργασίας.

Επιπρόσθετα, έκανε ειδική αναφορά για την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Cisco «Talent Bridge», μέσω της οποίας οι απόφοιτοι των ακαδημιών μπορούν να βρίσκουν θέσεις εργασίας, καθώς και στο γεγονός ότι από την πλευρά της Cisco Greece, η πλατφόρμα θα είναι άμεσα συνδεδεμένη και με την ελληνική αγορά και μάλιστα στην ελληνική γλώσσα. Κλείνοντας, η Marketing & Communications Manager Cisco Greece Cyprus & Malta ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες, λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα τυχεροί που παρακολουθούν το σεμινάριο εξειδίκευσης CCNAv7.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Νίκος Γεωργάκος, καλωσόρισε τόσο τον εκπαιδευτή που πραγματοποίησε το δεύτερο μάθημα από την Πρέβεζα, στο πλαίσιο της επισκέψεώς του για την οργάνωση και ανάπτυξη των εγκαταστάσεων των μαθημάτων, όσο και την κα Έλενα Πρασσάκη από τη Cisco για την παρουσίασή της και συνεχάρη με τη σειρά του τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο CCNAv7, ευχαριστώντας για τη συνεργασία και τον επιστημονικό υπεύθυνο της ακαδημίας, κ. Δημήτριο Τσαούσογλου. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για την ίδρυση της Ακαδημίας -επισημαίνοντας τις εργασιακές ευκαιρίες που αναπτύσσονται- και ευχήθηκε τα μαθήματα να γίνουν το συντομότερο δυνατό με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας στην Πρέβεζα, εφόσον η υγειονομική κατάσταση το επιτρέψει.`

Με τη σειρά του ο κ. Δ. Τσαούσογλου χαιρέτησε, ως ο επιστημονικός υπεύθυνος για τη Cisco Networking Academy, την πρωτοβουλία του Δήμου Πρέβεζας για την ίδρυση της ακαδημίας και την έναρξη του πρώτου τμήματος για την πιστοποίηση CCNAv7 και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο όλο εγχείρημα της Cisco Networking Academy του Δήμου Πρέβεζας. Επισήμανε, δε, τη δυναμική της ακαδημίας, μέσω της οποίας θα προσφέρονται στο μέλλον και άλλες πιστοποιήσεις της Ciscο για κάθε επίπεδο γνώσεων πληροφορικής και μη, αλλά και κάθε μορφωτικού και ηλικιακού επιπέδου.

Το θεσμικό από πλευράς του Δήμου Πρέβεζας χαιρετισμό ολοκλήρωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Γιάννης Δαρδαμάνης, ο οποίος συνεχάρη τους εκπαιδευόμενους για την επιλογή τους να συμμετέχουν στο σεμινάριο CCNAv7 και ζήτησε από όλες και όλους να επιτύχουν στις εξετάσεις και να αποκτήσουν την πιστοποίηση CCNAv7, καθώς και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να επιτύχουν το 75% στη βαθμολογία τους, που θα προσφέρει στον Δήμο εξοικονόμηση στα έξοδα εξετάσεων της τάξεως του 60% του κόστους συμμετοχής στον παγκόσμιο ανεξάρτητο οργανισμό εξετάσεων της Pearson VUE.

Τέλος ο εκπαιδευτής κ. Κωνσταντίνος Μαγκούφης, ο οποίος και συντόνιζε τη συζήτηση, αναφέρθηκε και ο ίδιος στα οφέλη της πιστοποίησης CCNAv7, μεταφέροντας επιτυχημένα παραδείγματα αποφοίτων άλλων ακαδημιών στις οποίες είναι εκπαιδευτής.

Με το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε το προγραμματισμένο μάθημα.

Να υπογραμμίσουμε ότι το σεμινάριο CCNAv7 είναι συνολικής διάρκειας 210 ωρών και προσφέρεται δωρεάν στους 26 συμμετέχοντες από το Δήμο Πρέβεζας και από την ευρύτερη περιοχή, εκ των οποίων μία συμμετοχή από το Δήμο Πάργας, δύο από τον Δήμο Λευκάδας και μία από τον Δήμο Αρταίων.

Δείτε Επίσης

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Στελέχη της Δημοτικής Αρχής, συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση και την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου αποτέλεσαν ...