Κυριακή , 19 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Εκ νέου απώλεια φιαλιδίων του εμβολίου κατά του Covid-19, αυτή τη φορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων!

Εκ νέου απώλεια φιαλιδίων του εμβολίου κατά του Covid-19, αυτή τη φορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων!

Για δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας σημειώθηκε περιστατικό απώλειας δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στα Ιωάννινα!

Όπως κατήγγειλε ο Γιώργος Πρέντζας εκ μέρους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών ΠΓΝΙ, 75 φιαλίδια εμβολίων (375 δόσεις) βγήκαν εκτός χρήσης λόγω βλάβης στην ψύξη του ψυγείου στο φαρμακείο του ΠΓΝΙ, όπου και φυλάσσονταν, παρότι η τεχνική υπηρεσία του ΠΓΝΙ είχε τοποθετήσει UPS για την σταθεροποίηση της τάσης την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς είχε προηγηθεί το αντίστοιχο περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων! Το περιστατικό έγινε αντιληπτό γύρω στις 7:00 το πρωί σήμερα…

«Αναδεικνύεται ότι η φύλαξη των εμβολίων είναι ένα δύσκολο ζήτημα, με κυριότερο την εποπτεία της σταθερής ψύξης ώστε να γίνεται αντιληπτό κάθε πρόβλημα έγκαιρα. Μαζί με την ένδεια εμβολίων, λόγω των εταιρικών και διακρατικών ανταγωνισμών, την έλλειψη υποδομών και προσωπικού στην ΠΦΥ φροντίδα υγείας για να αναλάβει αποκλειστικά τους εμβολιασμούς, με αποτέλεσμα το ΠΓΝΙ να φορτώνεται με 4 εμβολιαστικές γραμμές και να συζητείται η δημιουργία και 5ης εμβολιαστικής γραμμής, που στερεί προσωπικό από χειρουργεία και κλινικές, τα προβλήματα υποδομών εμφανίζονται ως καθοριστικά στην εξέλιξη των εμβολιασμών. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και όσων στηρίζουν τον σχεδιασμό της είναι μεγάλες», συμπληρώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών.

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...