Δευτέρα , 1 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εκδήλωση του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων

Εκδήλωση του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων

Από: Χάρης Δάφλος–

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, την 5η και 6η ΤΟΜΥ Ιωαννίνων, το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων, το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικών και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου και τον Αρισταίο Μελισσοκομικό Σύλλογο Ιωαννίνων πραγματοποίησε, την Τετάρτη 4 Μαρτίου, στο 1ο ΚΑΠΗ του Δήμο Ιωαννιτών, ομιλία με τίτλο: «Ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και επίδραση της χρήσης αυτών στην υγεία του πληθυσμού».

Στην εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από το Ιατρικό προσωπικό της 5ης και 6ης ΤΟΜΥ Ιωαννίνων αναφορικά με τις επιπτώσεις στην υγεία και τα μέτρα πρόληψης και φροντίδας όσων, άμεσα ή έμμεσα, εκτίθεται στα φυτοφάρμακα.

Από τους ομιλητές έγινε αναφορά στην ορθολογική χρήση και αποθήκευση των φαρμάκων και τους κανόνες που διέπουν την εφαρμογή τους. Επίσης αναφέρθηκαν οι επιπτώσεις στην υγεία από την κακή τους χρήση και τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος  Πρωτογενούς Τομέα – Περιφερειακής Ανάπτυξης & Προστασίας Περιβάλλοντος και Λίμνης κος Βλέτσας Βασίλειος, ο Πρόεδρος του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» κος Πάνου Δημήτριος και πολλά μέλη των ΚΑΠΗ.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...