Σάββατο , 8 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ξεκίνησε το Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης και στα νηπιαγωγεία του Δήμου Ιωαννιτών

Ξεκίνησε το Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης και στα νηπιαγωγεία του Δήμου Ιωαννιτών

Ο Δήμος Ιωαννιτών με γνώμονα τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του Σχολικού Πρωταθλήματος «Πάμε Ανακύκλωση» 2019-2020 στα δημοτικά σχολεία, επεκτείνει τη σχολική δράση και στα νηπιαγωγεία. Η σχολική δράση, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Με αφορμή την έναρξη του Σχολικού Πρωταθλήματος και στα νηπιαγωγεία, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  η διανομή των κάδων ανακύκλωσης, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας. Ο Δήμαρχος κ. Μωυσής Ελισάφ μαζί με τους αντιδημάρχους καθαριότητας Βαγγέλη Πήχα και Παιδείας Γιάννη Αϊβατίδη παρευρέθηκαν στη διανομή και χαιρέτησαν την προσπάθεια των μαθητών, τονίζοντας τη σημασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης για όλους μας, αλλά και για το περιβάλλον.

Mαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί των νηπιαγωγείων θα ανακυκλώνουν χαρτί και μπαταρίες, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, συγκεντρώνοντας πόντους ανάλογα με τη ποσότητα των υλικών που έχουν συλλέξει.

Επιπλέον, οι γονείς θα μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών, προσκομίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι επιδόσεις των μαθητών σχετικά με την σχολική δράση θα καταγράφονται ηλεκτρονικά στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».

Ο Δήμος φιλοδοξεί οι μαθητές των νηπιαγωγείων να αγκαλιάσουν τη δράση με ενθουσιασμό και θέρμη, όπως ήδη έμπρακτα έχουν αποδείξει οι μαθητές των δημοτικών σχολείων. Μετά το πέρας του Σχολικού Πρωταθλήματος 2019 – 2020, θα επιβραβευτούν σε ειδική εκδήλωση όλα τα σχολεία για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...